A legjobb nemzeti és állami parkok Montanában

Az Egyesült Államok negyedik legnagyobb állama, a ritkán lakott Montana az ország északnyugati részén fekszik, Kanada határán. Elragadóan változatos tájakkal büszkélkedhet: a nyugati része hegyvidéki, míg a keleti részén levő végtelen síkságokat csak alkalmanként szakítják meg a lélegzetelállító terméketlen vidékek.

A Pictograph Cave State Park egy népszerű és festői hely, Billings külvárosában. A puszta homokkő oldalán három elbűvölő barlang található, amelyeket a látogatók felfedezhetnek, és több mint száz figyelemre méltó sziklafestménynek is ad otthont. Kalispelltől délnyugatra fekszik a kedves Lone Pine State Park, amely a város és a Flathead-völgy felett húzódik. Mivel csodálatos természeti és festői ösvényeknek ad otthont, nagyon népszerű a helyiek és a turisták körében, rengeteg szabadidős tevékenységet kínálva. Az 1941-ben alapított park gyönyörű tájakkal büszkélkedhet, virágos rétekkel és buja erdőkkel, amelyek beborítják dombos határait. 1110 méter magasságig érve több mint tíz kilométernyi utat fedezhet fel, a felső szakaszán mesés kilátást élvezhet.

A lenyűgöző tájaknak otthont adó Bighorn Canyon Nemzeti Rekreációs Terület hatalmas helyen terül el, és Montanában és Wyomingban egyaránt megtalálható. Két elragadóan elkülönülő körzetből áll, és élvezetes felfedezni, hiszen rengeteg kikapcsolódási lehetőséggel rendelkezik. A park fő jellemzője a lélegzetelállító Bighorn kanyon, amely az azonos nevű nagy tó és folyó fölé tornyosul. Rongyos sziklái félelmetes hátteret képeznek az alatta levő csendes vizek számára, amelyek fantasztikus horgászatot, kajakozást és csónakázást kínálnak. Az állam délnyugati részén, egy festői, mégis eldugott helyen található a kísérteties, ám mégis csábító szellemváros, Bannack, amelyet az állami park részeként védenek. Montana fenséges hegyei között helyezkedik el több mint 50 romlásban levő épület, amelyet a látogatók felfedezhetnek.