A legjobb nemzeti parkok Coloradoban

A poros sivatagoktól és a magasztos homokdűnéktől kezdve a sugárzó vörös szikla-kanyonokig valamint a havas Sziklás-hegységig a Colorado bizonyosan megfelel becenevének, a „Colorful Colorado” -nak, ami színes Coloradot jelent.

A Sziklás-hegység közepette található a magával ragadó Curecanti Nemzeti Rekreációs Terület, amely Colorado nyugati részén fekszik. 1965-ben alapították, népszerű és festői hely, ahol kiváló túrázás, horgászat és csónakázás kínálkozik. A gyönyörű rekreációs terület három víztározót vesz körül, amelyek akkor alakultak ki, amikor az egykor vad Gunnison folyót a 60-as években duzzasztották. Festői partjaik felett robusztus kanyonok és fenséges tájak bújnak meg, a Curecanti Needle feltűnő tornya az egyik kiemelkedő látvány. A nyugodt és félreeső környezetben található Rifle Falls State Park Colorado északnyugati részén, az East Rifle Creek partján található. Mesés vízesése és lenyűgöző látványa miatt régóta népszerű a fotósok és a természet szerelmesei körében.

A park fő attrakciója a 21 méter magas, fantasztikus vízesés, amely a buja növényzet közepette fekszik. A szikla oldala fölött a fehér víz három lépcsőzete lélegzetelállító látványt nyújt. A tél különösen varázslatos idő a látogatásra, mivel gyakran fagyos a táj. Mivel az évszázados települések, építmények és szentélyek elképesztő sokaságával büszkélkedhet, az Ősi Nemzeti Emlékmű kanyonjai lenyűgöző látnivalók. Az állam délnyugati részén állnak, úgy vélik, hogy az államok legnagyobb régészeti lelőhelyeinek adnak otthont. Figyelemre méltó, hogy a csodálatos emlékműnek több mint 6.000 ilyen helye van, amelyeket fel kell tárni, a szikláktól kezdve a házakig, kőtornyokig és szent forrásokig minden megtalálható itt, amire csak vágyna egy ilyen csodákkal teli helyen.