A legjobb nemzeti parkok és műemlékek Új-Mexikóban

Az államok délnyugati részén található Új-Mexikó számos lélegzetelállító tájjal büszkélkedhet, amelyeket a látogatók gyakran figyelmen kívül hagynak. Az összes elhagyatott, mégis drámai sivatagi táj mellett az állam otthont ad a növekvő Sziklás-hegységnek, a zúgó Rio Grande-nak, valamint rengeteg színes kanyonnak, sziklának és barlangnak.

Az állam nyugati részén fekszik az El Malpais Nemzeti Emlékmű, amely hatalmas vulkanikus mezőnek ad otthont. Hamvaskúpokkal, lávafolyásokkal és sziklaalakzatokkal teli, egy nagyon elszigetelt, ám mégis félelmetes területen helyezkedik el. A Zuni-Bandera vulkanikus mező egy része, az elhagyatott és elpusztított láva-heges földek látszólag végtelenek, a legutóbbi áramlás körülbelül 3000 évvel ezelőttre nyúlik vissza. A távoli és sziklás maradványok közé rejtve vannak hihetetlen lávacsövek, amelyeket a látogatók felfedezhetnek, amelyek közül néhány csillogó jégbarlangnak ad otthont. A mesés képződményeknek és hatalmas szikláknak otthont adó City of Rocks State Park az állam délnyugati részén található, alig 50 kilométerre Silver City-től. Tökéletesen alkalmas mindenféle szabadtéri tevékenységre, a túrázás, sziklamászás és táborozás egyaránt belefér.

Körülbelül 35 millió évvel ezelőtt alakult ki egy vulkánkitörés során, sziklákkal teli tájait érdemes felfedezni. Kiváló szobrai 12 méter magasra nyúlnak, és fantasztikus fotókat lehet itt készíteni, rengeteg sziklatömb várhat önre a pusztaság között. Új-Mexikó északnyugati részén helyezkednek el a lélegzetelállító, kopár terméketlen vidékek a Bisti/De-Na-Zin vadonban. A Navajo Nemzeten belül található túlvilági tájakat érdemes megnézni szürreális látványuk miatt. A gyönyörű és omladozó, színes sziklák otthona ez a hely, lenyűgöző vonásai évmilliók alatt alakultak ki. Az egykor ősi tenger megkínzott terepe fantasztikusan körbejárható, látványos formákkal, homokkő szobrokkal és díszletekkel rendelkezik.