A legjobb programok a floridai Key Largóban

A Key Largo szigetét körülvevő csillogó vizek és víz alatti gazdagsága csodálatos látogatási helyet kínál. A Florida Keys felső szigetcsoportjában található hosszúkás sziget és az azonos nevű város könnyen megközelíthető a tengerentúli autópályán Miami és Fort Lauderdale irányából egyaránt.

A tengerentúli autópálya egyik legszebb szakasza, a lenyűgöző Hétmérföldes híd összeköti a Knight’s Key-t a Little Duck Key-vel. Körülbelül egy órányi autóútra található Key Largótól, minden bizonnyal érdemes itt gyalogolni, kerékpározni vagy vezetni, a csodálatos smaragd árnyalatú vizek megtekintésével együtt. Fenomenális mérnöki eredmény, a Seven-Mile volt az egyik leghosszabb híd, amelyet valaha építettek, amikor 1912-ben megnyílt, és egykor a „világ nyolcadik csodájaként” számoltak be róla. Eredetileg vasút volt, később az 1980-as években egy modern híd váltotta fel, amely mellette fut. A hídon való sétahajózás és a kilátás megismerése mellett a látogatók mindkét végén parkolhatnak, és az eredeti mentén vándorolhatnak vagy kerékpározhatnak.

A sziget déli vége felé található az egyik legjobb fürdési és napozási hely a környéken: az idilli Harry Harris Park. Gyönyörű tengerpartját puha, fehér homok szegélyezi, és gyengéden ringatja a pálmafákat, és meleg vizet hívogat, rengeteg kényelmi eszközzel. A népszerű festői, mesterséges tengerpart a sziget Atlanti-óceán oldalán fekszik. Korallkő-gáttal védett türkizkék vize nagyszerű úszást és sznorkelezést kínál. Van egy kis árapály-medence is, ahol a gyerekek sétálhatnak és felfedezhetik azt. Teljesen felejthetetlen dolog Key Largóban az, hogy egy éjszakát tölthet el a félelmetes Jules tengeralattjáróban. Az Egyesült Államok egyetlen víz alatti szállodája a Smaragd-lagúna alján fekszik, és csak búvárkodással lehet bejutni a bejáratáig, hat méterre a felszín alatt. Az egykori víz alatti élőhelyet és kutatóhelyet 1986-ban szállodává alakították, és a neves francia regényíró, Jules Verne nevét viseli.