A legjobb programok Bozemanban, Montanában

A növekvő Sziklás-hegység közepette fekvő Bozeman hihetetlen természeti látnivalók és tájak veszik körül. Montana délnyugati részén található, és ez a tökéletes hely, ahová érdemes elindulni, ha szereti a szabadban töltött időt, mivel ragyogó túrázással, síeléssel és sétával töltheti el itt az időt.

Bozeman külterületén fekszik a csodálatos M ösvény, amely a Baldy-hegy déli oldalán található. Miután túrázott és megnézte a tájat, a Gallatin-völgy lenyűgöző kilátásából élvezheti a felsőbb szakaszait. A festői út a domboldalon elragadóan kiemelkedő nagy fényes fehér „M” -ről kapta. Ez a Montana Állami Egyetemre vonatkozik, és a hallgatók 1915-ben fehér sziklákból formálták. Az egykori megyei börtönben található Gallatin Történeti Múzeum csodálatos munkát végez a régió gazdag történelmének, kultúrájának és örökségének bemutatásában. A város központjában található, rengeteg érdekes és informatív kiállítással rendelkezik a látogatók számára, és átfogó, több mint 20.000 történelmi képet tartalmazó gyűjteményt ölel fel. A csaknem 200 kilométerre húzódó gyönyörű Gallatin folyó változatos és kellemes tájakon halad át, és közvetlenül Bozeman előtt található.

Derűs és festői természete mellett a folyó rohanó vize tökéletesen alkalmas mindenféle szabadtéri tevékenységre. Míg néhány békésebb része tökéletesen alkalmas horgászatra és evezésre, más szakaszok, például a „Mad Mile”, kalandos vadvízi evezőket vonzanak. Ezenkívül sétálhat és lovagolhat és a zöldellő erdőkben, virágokkal teli alpesi réteken és partjait szegélyező sziklás kanyonokban. Az 1990-ben alapított oktatási, felvilágosító és kissé választékos American Computer & Robotics Museum ma Bozeman egyik legfontosabb látványossága. A város déli részén található, lenyűgöző pillantást nyújt a számítógépek, a kommunikáció, az AI és a robotika történetébe.