A legjobb programok Georgia-ban

Az eredeti megalakult tizenhárom kolónia közül az utolsó, a nagy Georgia állam az Egyesült Államok délkeleti részén található. A magasodó hegyek tarkítják vad és távoli északi birodalmát, a keleti rész pedig festői és nyugodt tengerparttal, valamint kiterjedt mocsarakkal és gyönyörű gát-szigetekkel rendelkezik.

A 222 méter magas Amicalola vízesés az államok délkeleti részén a legmagasabb vízesés. Nagyon festői és eldugott helyen található, a lenyűgöző North Georgia State Park vad hegyvidékén. A sziklafalra zuhanva a mesés vízesések varázslatos látványt nyújtanak, mivel a buja lombozat minden oldalról azzal fenyeget, hogy elárasztja őket. A szépségben való sütkérezés és a vad vizek fényképeinek elkészítése mellett a látogatók kellemes túrázást is élvezhetnek a közeli hegyekben és a természetben. A Providence State Parkban található uralkodó és fenomenális Providence Canyon körülbelül 45 perces autóútra található Columbustól délre. Gyakran Georgia kis Canyon-jának hívják, és lélegzetelállító tájai színes sziklákkal, masszív hegygerincekkel és sziklaalakzatokkal rendelkezik.

Míg a kolosszális kanyon egyes részeit évezredek alatt a szél és az eső alkotta, több hatalmas vízfolyása valójában a korai betelepülők rossz gazdálkodási gyakorlatának köszönhető. Most egy igazi természeti csoda, a drámai tájak gyönyörködtetik a kirándulást, csodálatos erdőkkel és vadon élő állatokkal a széteső szikláinak kaleidoszkópos színei mellett. Csak komppal érhető el, az elszigetelt és idilli Cumberland-sziget, amely gyönyörű partoknak és dűnéknek ad otthont, édesvizű tavakkal és mocsarakkal tarkítva. Most, a Nemzeti Tengerpart részeként védett, derűs partjai és érintetlen vadonjai az állam délkeleti részén találhatók meg, amelyet a kanyargós East River választ el a szárazföldtől.