A legjobb programok Hilton Head-ben

A Dél-Karolina déli partvidékén fekvő Hilton Head egy gyönyörű s sziget, ahol sok nagyszerű látnivaló várja a látogatókat. Idilli tengerpartjairól, világszínvonalú golfpályáiról és hihetetlen helyi vadvilágáról ismert, így egyre népszerűbb hely mind az ott élők, mind a látogatók körében. Mindenképpen érdemes megnézni, ha van rá lehetősége.

Nagyon békés és festői hely, a Mitchelville Beach a sziget északkeleti partja mentén fekszik. A félreeső környezetnek köszönhetően gyönyörű aranyhomokja ritkán, ha valaha is foglalt lesz, annak ellenére, hogy körülötte lenyűgöző látvány tárul elénk. A Fish Haul Beach Park néven is ismert, kiterjedt homokterülete finoman görbül a part mentén, fákkal, bokrokkal és cserjékkel, amelyek a tengerpartot határolják végig. Bár élvezet a látogatás a nap bármely szakában, apály idején festői sós mocsarak és árapályos medencék bukkannak elő a hullámok alól. Eltekintve attól, hogy egyszerűen csak sütkérezik természetes szépségében, napozzon vagy ússzon a tengerben, a látogatók kellemes pikniket élvezhetnek játszóterekkel és mellékhelyiségekkel, amelyek csak egy rövid sétára vannak a szárazföldön.

Hilton Head délnyugati részén található a még csendesebb és kevésbé zsúfolt Daufuskie-sziget, amely nagyszerű egynapos kirándulási célpont vagy pihentető hétvégi kirándulás is lehet. Csak komppal érhető el, az érdekes történelmi látnivalóktól és kulturális látnivalóktól a ragyogó strandokig és szórakoztató szabadtéri tevékenységekig mindent kínál. A Calibogue Sound, az Intracoastal Waterway és az Atlanti -óceán csillogó vizeivel körülvett szálláshely Dél -Karolina déli partjainál fekszik. Bár csak néhány száz lakosnak ad otthont, a sziget gazdag történelemmel és örökséggel rendelkezik, amelyekben a polgárháborús helyszínek, a történelmi világítótornyok és a több évszázados templom mellett fekvő antebellum kastélyok és Gullah házak találhatók.