A legjobb programok Lafayette-ben, Louisianában

Ezt a várost 1821-ben alapították Vermilionville néven, majd 1884-ben átkeresztelték Lafayette-re. A helyiek kreol és cajun néven ismertek, mivel vegyes örökséggel rendelkeznek, gyarmati franciák, afroamerikaiak és indiánok leszármazottai. Pontosabban, a cajunok francia bevándorlóktól származnak, akik kénytelenek voltak elhagyni Kanadát, és leutaztak Lafayette-be.

A Cajun kultúra továbbra is erős Louisianában, és számos olyan dolog van Lafayette-ben, amelyek lehetővé teszik a történelem felfedezését. A város ízletes hagyományos ételeiről is ismert. A régió híres számtalan fesztiváljáról, ahol a népszerű Cajun és Zydeco zenék ritmusai pillanatok alatt talpra állítják! Az Egyetemi Művészeti Múzeumot 1968-ban alapították, bár azóta néhányszor épületet cserélt. A múzeumot Paul és Lulu Hilliardról nevezték át, miután ötmillió dollárt adományoztak a jelenlegi múzeum építésére, amely 2004-ben nyílt meg. A múzeum az egyetem tulajdonában van, és a művészeti kar fontos részét képezi. Látogatása során a turisták között vázlatot készítő diákokat és gondolkodó professzorokat láthat majd. A múzeum oktatási programokat szervez felnőtteknek és gyerekeknek, és mindenkit kreativitásra ösztönöz!

Állandó gyűjteményükben a 18. századtól a 21. századig terjedő műalkotások találhatók meg Európából, Amerikából és Ázsiából. Váltogatják hatalmas gyűjteményüket, és néha vándorkiállításokat is tartanak. Remek hely egy békés délután eltöltésére. Ez a lafayette-i non-profit szervezet gyakorlatias megközelítést alkalmaz az oktatásban, és lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy cselekvés útján tanuljanak. Rengeteg tematikus szobájuk van, ahol a gyerekek kipróbálhatják a különböző munkákat és megtervezhetik jövőbeli karrierjüket! Lehetnek orvosok, állatorvosok, tudósok, fogorvosok, szakácsok, pincérek és szinte bármi más!