A legjobb programok Launcestonban

A helyiek által szeretettel „Lonnie” néven ismert Launceston egy szép látogatási hely, amely sok mindent kínál. Tasmánia második legnagyobb városa, festői helyen fekszik a Tamar-folyó partján, gyönyörű vizes élőhelyekkel, nemzeti parkokkal és természetesen a Cataract-szurdokkal-kiemelkedő látványával a közelben.

Ausztrália egyik legrégebbi városa, lenyűgöző történelmi helyekkel és jól megőrzött gyarmati épületekkel, gyönyörűen ápolt parkokkal és nyilvános terekkel rendelkezik. A virágzó művészeti és étkezési helyekre tett kirándulás mellett a látogatók megtekinthetik fantasztikus múzeumait, élvezhetik az izgalmas szabadtéri tevékenységeket, vagy elragadó túrát tehetnek a Tamar -völgy számos pincészete körül. A City Park délnyugati sarkában található a Tasmania Design Center, amely érdekes kiállításoknak és műhelyeknek ad otthont. A fafaragások csodálatos gyűjteménye mellett számtalan kézműves és dizájnórát is tart, amelyek központja Tasmania művészeti közösségének fontos központja.

A helyi kreatívok határozott kedvence, 1976 -ban alapították, hogy bátorítson és inspiráljon művészeti és dizájn amatőröket, rajongókat és profikat Ausztráliában és azon túl. Azóta nagy elismerést vívott ki elegáns és bonyolult tasmán fafaragásaival, amelyek rendszeresen turnéznak szerte a világon. A látogatók vásárolhatnak kézműves tárgyakat boltjában, részt vehetnek az ideiglenes kiállításokon, vagy részt vehetnek a központ egyik szövő- és faipari műhelyében. A megdöbbentő állatállománynak otthont adó fantasztikus Tasmánia Állatkert mindössze húsz percnyi autóútra található a várostól nyugatra. Egy szórakoztató és családbarát látogatási hely, kiterjedt burkolataival és gyönyörű zöld területeivel a Tamar-völgy gördülő lábai között. A sziget egyetlen teljesen akkreditált állatkertje, amely lenyűgözően több mint száz madár-, hüllő- és állatfajt tartalmaz.