A legjobb programok Portlandben, Maine-ban

A Casco-öbölbe kinyúló félszigeten fekvő Portland kis tengerparti városa rengeteg látnivalóval és tennivalóval rendelkezik a tengerészeti történetéhez, örökségéhez és kultúrájához kapcsolódó számos fő turisztikai attrakcióval. A régi kikötőben például rengeteg csodálatos rakpart és raktár található, valamint bájos macskaköves utcák, amelyeket gyönyörű, régi épületek és virágzó vállalkozások szegélyeznek.

Közvetlenül a város központjában található a szép Longfellow House, amely történelmi és irodalmi jelentőséggel bír. A gyönyörű téglaépület a híres amerikai költő, Henry Wadsworth Longfellow gyermekkori otthona mellett a Portland-félsziget egészének legrégebbi épülete. A történelmi ház felfedezése, valamint a prominens költő és befolyásos családja megismerése mellett azt is láthatja, hogyan változott a kultúra, a stílus és az ízlés az idő múlásával Új-Angliában. Ráadásul a csinos ingatlan egy gyönyörű gyarmati újjászületés stílusú kerttel rendelkezik, ahol bebarangolhat. Portland lenyűgöző Művészeti Negyedének szívében található a gyönyörű Gyermekmúzeum és Színház, ahol rengeteg szórakoztató, családbarát tevékenységet és kiállítási lehetőséget kínálnak. Gyakorlatos kijelzői és interaktív installációi révén a játék révén a felfedezés és a képzelet érzetét kelti felnőttekben és gyermekekben egyaránt.

Az 1976-ban megnyílt csodálatos múzeum 2008-ban egyesült a Gyermekszínházzal, a kibővített és továbbfejlesztett intézmény pedig 2021 elején a közeli Thompson’s Point-ba költözik. Rengeteg oktatási és vonzó területtel rendelkezik, amelyeket feltűnő műsorok által fedezhet fel, hiszen itt díjnyertes ismeretterjesztő programok is zajlanak. Portland vízpartjának egyik legkellemesebb és legszebb része a keleti sétány, amely nagyon könnyen megközelíthető és kiváló szabadtéri tevékenységek egész sorát kínálja.