A legjobb tennivalók Moabban, Utah államban

A valóban meghökkentő Utah állambeli táj szívében fekvő Moab kisvárosa kiváló kiindulópont Utah déli részének felfedezéséhez. A Colorado folyótól nem messze, a Canyon Country száraz és elhagyatott részén helyezkedik el, és kiválóan alkalmas az Arches és Canyonlands nemzeti parkok meglátogatására, amelyek mind a közelben fekszenek.

A Colorado folyó rohanó vize mellett kanyarog a fenomenális Potash Road, amely lenyűgöző tájakon vezet át. Összesen 27 kilométeren húzódik, Moabtól északra kezdődik és a Canyonlands Nemzeti Park határában ér véget. Amellett, hogy fantasztikus kilátást nyújt a folyóra és a fölötte magasodó, feltűnő homokkő sziklákra, az út ősi dinoszaurusz pályákon és őskori petroglifákon halad át. Útközben rengeteg kellemes sivatag fedezhető fel, epikus túrázással, hegyi kerékpározással és sziklamászással kell számolni a kietlen tájak között. Moábtól délnyugatra, egy eldugott helyen található a Birthing Scene – egy figyelemre méltó rock art panel. Most népszerű turisztikai attrakció, az egyedülálló kép egy nagy szikla oldalán található, nem messze a mesés Tölcsérívtől. A sziklát borító faragványok közül a legmegkapóbb a műalkotás, amely egy nőt mutat aki épp most szült, és a babát most először viszik oda hozzá. A helyiek szerint évszázadokra, ha nem évezredekre nyúlik vissza. Ezt és a többi rendkívüli rézkarcot különféle kultúrák hozták létre, az ősi puebloans, Fremont és Ute nyomaival.

Az elvont formák és az antropomorf képek mellett embereket, lovakat és vadászjeleneteket is talál. Moabtól alig 20 percnyi autóútra található a hihetetlen Hole ‘N the Rock, egy nem mindennapi otthon, amelyet egy hatalmas homokkő blöff oldalába véstek. Tele érdekes tárgyakkal, eredeti műalkotásokkal és az 1950-es évek giccsével nagyszerű megállót jelent az állam körüli autózás során. Ami egy kis barlangnak indult, ahol a cowboyok táboroztak, a Christensen testvérek lassan egy ember által készített csodálatos mérnöki csodájává változtatták.