A legjobb tennivalók Yorkban, az Egyesült Királyságban

A rómaiak által több mint kétezer évvel ezelőtt alapított York gazdag történelemmel és örökséggel rendelkezik ahhoz, hogy felfedezze. Számos múzeuma és műemléke rávilágít a viking és a viktoriánus korszakra, míg mások ehelyett az ipari forradalomhoz, a második világháborúhoz és a hidegháborúhoz kapcsolódnak.

Yorktól északkeletre fél órányi autóútra található a gyönyörű építészettel büszkélkedő Howard kastély. A festői szépségű kertek között elhelyezkedő hatalmas, impozáns otthonnak 145 szobája van a felfedezésre, mindegyik pazarabban berendezett, mint az előző. A gyönyörű barokk épület ma Anglia egyik legkiválóbb vidéki birtoka, több mint száz évig tartott, míg az 1701-ben megkezdett munkálatok befejeződtek. Míg a Howard család továbbra is itt él, a látogatók körutazásokat folytathatnak a végtelen termek és dísztermek körül, amelyeket klasszikus régiségek és műalkotások díszítenek. Az extravagáns, kincsekkel teli belső tér mellett a birtok gigantikus területein szintén érdemes barangolni a parkosított pázsitok, tavak és szökőkutak miatt.

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb ilyen jellegű múzeuma, a kiváló Yorkshire Air Museum mindössze húsz percnyi autóútra található a városközponttól délkeletre. A második világháború alatt egykor RAF bombázó bázisnak számító hatalmas hangáraiban ma már több mint ötven repülőgép és jármű található, valamint érdekes kiállítások találhatók a repülés történetével és evolúciójával kapcsolatban. 1986-ban alapított kollekciója jelentősen kibővült, és ma már a II. Világháború előtti repülőgépek és a hidegháború idején működő repülőgépek másolatától a nagy bombázókig, kétfedelű repülőgépekig és elfogó repülőgépekig minden megtalálható. A múzeum szárazföldi járművein és emléktárgyain kívül Európában is az egyetlen Szövetséges Légierő Emlékmű, lenyűgöző kiállításokkal.