A legjobb tippek ahhoz, hogy jó szomszéd legyen

Minden környéknek megvan a maga személyisége. Egyesek általában nyitottabbak a társasági életre, míg mások olyan emberekből állnak, akik inkább magukra maradnak. Függetlenül attól, hogy milyen környéken él, továbbra is van néhány alapvető szabály, amelyet be kell tartania ahhoz, hogy jó szomszéd legyen.

A végső cél az, hogy békében és harmóniában éljen, és bár ez nem mindig lehetséges, legalább mindent megtehet, hogy megakadályozza az ellenségeskedést és a hosszan tartó kemény érzelmeket. Kövesse ezeket a tippeket azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet jó szomszéd. Senki sem várja el, hogy csendes legyen, de bizonyos szabályokat is tiszteletben kell tartania, ha túl sok zajt kelt. Sok múlik azon, hogy hol lakik, milyen típusú lakásban lakik, és a szomszédok szokásaitól is függ. Egy fiatal családokkal teli utcán más a zaj, mint egy huszonévesek által lakott bérházban. Ha bérházban lakik, ne kiabáljon valakinek a folyosó másik végén. Mások esetleg ilyenkor alszanak vagy pihennek. Kerülje el az olyan zajos projekteket, mint például a szög verése egy közös falon, amelyet a szomszédos lakással oszt meg, főleg este 8 után. Várhat másnapig.

Próbáljon meg várni legalább délelőtt 10 óráig, hogy lenyírja a füvet. A szombat reggel 7 órakor végzett kaszálás nem lesz jó ötlet. Csodálatos dolog kint üldögélni egy meleg nyári éjszakán házastársával vagy barátjával, de ha a háza egy kis telken van, és a szomszéd hálószobájának ablaka közel van, próbáljon meg ne a hátsó verandán 22 óra után hosszasan beszélgetni. Vigye be a vendéget és beszélgetést, hogy a szomszédja nyugodtan aludjon. Kerülje el a késő esti óráktól a kora reggeli órákig bármilyen forrásból származó felesleges zajt. Figyelje meg és tartsa tiszteletben szomszédja személyes terét. Legyen óvatos, ha kölcsönvesz valamit. Használat után azonnal küldje vissza a terméket.