A legjobb virágok minden alkalomra

A csokrok és egyedi virágok tökéletes ajándékok szinte minden alkalomra, a születéstől a temetésig. Akár egy magányos, hosszú szárú vörös rózsát, akár egy csokor különböző virágot mutat be, olyan érzelmek kifejezését kínálja, amelyeket szavakkal nem mindig lehet könnyen átadni.

Szinte minden virágnak van valamilyen érzelme, amely üzenetet közvetít a címzettnek vagy a vendégeknek egy rendezvényen, például egy esküvőn. Például egy tansy virágnak, amely a százszorszépfélék családjába tartozik, lehet vidám gombszerű feje, de egyesek számára azt sugallja, hogy „ellenséges gondolatokat” kínál a címzettnek, míg másoknak „egészséget és halhatatlanságot” jelent. ” A rózsaszín szegfű jelenthet „hálát”, de a csíkos szegfű az „elutasítást” jelentheti. Az esküvői virágtrendek évről évre változnak, a színek és stílusok jellemzően illeszkednek a divat- és lakberendezési trendekhez. Sok pár szívesebben választ virágot esküvőjük évszaka alapján. A vörös rózsa (a szenvedélyes szerelmet jelképezi) és a bazsarózsa (a boldog házasságot, a jólétet és a jó szerencsét szimbolizálja) azonban mindig népszerű választás az esküvői csokrok és dekorációk készítéséhez.

A szerelmesek hagyományosan különleges kapcsolatukról árulkodó virágokat ajándékoztak Valentin-napon. A legnépszerűbb virág ezen a napon továbbra is a rózsa, minden gyönyörű árnyalatában. Piros rózsák: szenvedély, Fehér rózsák: tiszta szerelem, Sárga rózsák: barátság, Korall rózsák: vágy, Rózsaszín rózsák: csodálat. A virágok színes módjai annak, hogy megünnepeljük a különleges alkalmakat, például egy álláselőléptetést, szalagavatót, házassági évfordulót vagy diplomát. Szinte bármilyen virágfajta megfelelő, de bizonyos fajták szimbolikájának figyelembe vételével még különlegesebbé tehetjük: Kamélia: kiválóság és finomság, Nárcisz: igazság és megbocsátás, Százszorszép: ártatlanság és játékosság, Dáliák: változás és izgalom.