A legjobb wellness szállodák Berlinben

Berlin jól ismert éjszakai életéről, múzeumairól és építészeteiről, ezért a német fővárosban számos remek gyógyszálloda található, ahol pihenhet. Választhat helyeket a Tiergarten szélén – amely berlini állatkert otthona – a bohém Prenzlauer Bergben, a divatos Friedrichshainban, a Kurfürstendamm bevásárló körúton vagy Charlottenburg nyugati külvárosában.

A Tiergarten, egy óriási belvárosi park szélén található, amely a berlini állatkert otthona, a Das Stue pedig egy 1938-ból származó épületet foglal el, lenyűgöző kőlépcsővel a hallban, egy hatalmas krokodilfej alatt. Az elegáns, szigorú és modernista szobák fapadlóval és magas mennyezettel rendelkeznek. A fürdőben három masszázsszoba, szauna, edzőterem és medence található, számos kezelési lehetőséggel. A Mandala Hotel: A minimalista ötcsillagos szálloda 11. emeletén, néhány lépésre a Potsdamer Platz épületétől a 600 négyzetméteres csúcstechnológiájú ONO Spa található. Kipróbálhatja az „infravörös wellness-kanapé” néven ismert Iyashi Dôme-ot, amely megpróbálja újjáteremteni a hagyományos japán szauna hatásait. A csúcskategóriás FACIL étterem tetőterasszal rendelkezik. Az esti ínyenc menüből a kívánt fogások száma szerint rendelhet – négytől kezdve nyolcig – és a Wagyu szárnyas steak Shiro Misóval és bergamottal elképesztő finomság.

Steigenberger Hotel am Kanzleramt: Ez a modern, üveg homlokzatú ötcsillagos szálloda a Hauptbahnhof, Berlin fő vasútállomása szomszédságában található, és több mint 300 szobával rendelkezik. A Sky gyógy- és fitneszközpont három szaunával rendelkezik, így 60–90 ° C közötti hőmérsékletet választhat. Csendes zónát, edzőtermet és kezeléseket is kínálnak, köztük relaxációs rituálék, masszázsok és arckezelések is vannak. A folyó túloldalán található a Capital Beach amely nyugágyakkal rendelkezik a víz mellett, amelyek kiválóan alkalmasak arra, hogy nyáron sörözzön alkalmi house zene mellett.