A legszebb ajándék személyre szól

Míg fiatalabb korban ennek épp az ellenkezőjét gondoljunk, ahogy idősödünk, úgy döbbenünk rá egyre inkább, hogy mennyire nehéz igazán jó ajándékot adni szeretteinknek, ismerőseinknek.

Hiszen egy év számtalan alkalmat tartogat: névnap, születésnap, karácsony, a különböző évfordulókról, vagy egyszeri és megismételhetetlen alkalmakról nem is beszélve. A tapasztaltabbak azonban tudják, hogy a személyes ajándéknál nincs jobb. Sokkal fontosabb, hogy igazán szívhez szóló és egyedi legyen a meglepetés, az, hogy mennyire drága, az a legkevésbé sem fontos. Szerencsére ma már számtalan ilyen ötletből válogathatunk, bár közülük sok túlságosan rejtve maradt a nagyközönség előtt. Hisz amíg egy egyedi fotóalbumot, vagy a legszebb képekből összeválogatott naptárat könnyedén elkészíttethetünk ezernyi helyen, addig vannak olyan megoldások, amelyekre a legtöbben nem is gondolnak.

Az utóbbi években például sokan kezdtek el egyedi ékszereket gyártani, ezeknek számtalan variációja létezik, kezdve az ásványi alapanyagúaktól, a süthető gyurmából készült csecsebecsékig bezárólag. Ha felkeressük ezen kézműves termékek gyártóit egyedi elképzeléseinkkel, legtöbbjük örömmel életre kelti azokat. Ha inkább használati tárgyakban gondolkodunk, akkor a gravírozás a tökéletes megoldás. Régebben csak a gyémántfejes gravírozók léteztek, amik nagyban behatárolták a lehetőségeket, és ez sokakban így is maradt meg. Ám ma már sok helyen látni lézergravírozó készüléket, amellyel szinte bármilyen anyagba lehet akár rendkívül aprólékosan dolgozni. Üvegbe, fára, műanyagra, bőrre, de még fémre is gyönyörű mintázatokat lehet elkészíteni, így akár egy csodaszép egyedi poharat, pénztárcát, vagy vágódeszkát is készíttethetünk az ajándékozottnak.