A lemondás megtervezésének módjai

Ha új állásajánlatot kap, itt az ideje elhagyni jelenlegi munkahelyét, vezetőjét és munkatársait. Most nehéz feladata van, hogy értesítse a főnökét és átadja az értesítést. Rendkívül fontos a pozitív kisugárzás. Biztosan örül annak, hogy új munkát kap, és otthagyja a jelenlegi pozícióját, de együttérzőnek kell lennie.

A lemondását mindig személyesen kell kézbesíteni. Beszéljen meg egy időpontot a főnökével való találkozásra. Először mondja meg, hogy úgy döntött, hogy távozik egy új lehetőség miatt, és tartsa pozitív hangnemet. Rendben van, ha elmondja, merre tart, de ne túlozzon. Ha a fizetésről kérdezik, ne érezze kötelességének nyilvánosságra hozni. Az értekezlet után el kell küldenie e-mailben, vagy be kell mutatnia lemondó levelének fizikai másolatát. Lemondó levelében egyszerűen mondja el, hogy nagyra értékeli a vállalatnál töltött idejét, de lemond más pozíció betöltésére. Kerülje az új munkával kapcsolatos további részleteket, és figyelmen kívül hagyhatja a jelenlegi munkájával kapcsolatos negatív megjegyzéseket. Levele az alkalmazottak aktájának részévé válik. Gyorsan elterjed a hír, hogy távozik. Az emberek feltételezik, hogy attól még jó viszonyban válnak el. Tartsa meg az erős munkamorálját. Időben érkezzen, és beszélgessen kollégáival amíg teheti.

Most, hogy lemondott, az irodában minden rendetlenséget mágnesként vonzhat magához. Indulás előtt hozza rendbe az íróasztalt és az irodát. Szánjon időt a folyamatban lévő projektek és problémák kezelésére, hogy ne hagyjon megoldatlan ügyet maga után. Ossza meg ezeket az információkat a menedzserével. Készítsen listát a legfontosabb kapcsolattartókról és minden másról, ami elősegíti utódjának a felzárkózását. A felmondási idő túlélésének legjobb módja az, ha lehajtja a fejét, és továbbra is úgy dolgozik, mint mindig.