A Lululemon Athletica márka története

A Lululemon Athletica, egy kanadai-amerikai multinacionális sportruházati kiskereskedő, amelynek székhelye Delaware és Vancouver. 1998-ban alakult jóga nadrág és egyéb jógaruha kiskereskedőjeként, és kibővült a sportruházat, az életmódruházat és a kiegészítők értékesítésével is. A cégnek 491 üzlete van nemzetközi szinten, és online is értékesít.

A Lululemont 1998 -ban alapította Chip Wilson Vancouverben, a British Columbia -ban. Az első önálló üzlet 2000 novemberében nyitott meg. A társaság első nyilvános ajánlata 2007 júliusában volt, 327,6 millió dollárt gyűjtött 18,2 millió részvény eladásával. Christine Day, a Starbucks egykori társelnöke 2008-ban lett a vezérigazgató. 2013-ban a társaság harmadik egymást követő helyet foglalta el a Fortune leggyorsabban növekvő vállalatainak listáján. 2013 decemberében az alapító, Chip Wilson bejelentette, hogy lemond az elnökségről, és a TOMS Shoes elnöke, Laurent Potdevin lesz a vezérigazgató.

2014 -ben a Lululemon megnyitotta Európában első üzletét, a londoni Covent Garden üzletét. 2015 februárjában Wilson bejelentette, hogy lemond az igazgatóságról, és Michael Casey, a testület korábbi vezető igazgatója váltja fel. 2018-ban Laurent Potdevin kötelességszegés miatt lemondott vezérigazgatói posztjáról és a társaság igazgatóságáról. A Lululemon sportruházatot kínál, beleértve a felsőket, jóganadrágokat, rövidnadrágokat, pulóvereket, kabátokat és alsóneműket, valamint hajkiegészítőket, táskákat, jógaszőnyegeket és kulacsokat. A lululemon 2005-ben védte meg eredeti szövetét, a Luont, amely az átlagosnál nagyobb mennyiségű nylon mikroszálat tartalmazott. Azóta a vállalat többféle szövetet gyártott, beleértve a kompressziót és a nedvességet elvezető mintákat. 2017-ben a Lululemon és az Athletic Propulsion Labs 23 üzletben kezdte értékesíteni a női és férfi cipőket Észak -Amerikában. 2019 -ben a vállalat néhány üzletében piacra dobta a Lab nevű luxus utcai ruházati márkát.