A meglazult fogak sínezése

A fogágybetegség eredményeként a fogágy tartó ereje gyengül, visszahúzódik az íny és meglazulnak a fogak. Amellett, hogy a fogágybetegség kezelésre kerül szájhigiéniai és parodontológiai kezelések által, a meglazult fogak megtámasztása is nagyon fontos. Ha a fogak enyhén mozgathatóvá válnak, van megoldás a probléma helyre hozására.

A meglazult fogak sínezéséről itt érhet el bővebb információkat! A szájhigiéniai kezelés és a sínezés együttesen hatékony módszer az enyhén mozgatható vált fogak élettartamának meghosszabbítására. A kezelésnek köszönhetően a páciens akár évekig megőrizheti saját fogait. A fogágybetegségeket komolyan kell venni, mivel idővel komoly problémákhoz vezethet a kezeletlen probléma, mivel az érintett fogak meglazulnak és mozgathatóvá válnak. Minél tovább vár, annál súlyosabbá válik a probléma és előfordulhat, hogy a túlzottan mozgó fogakon már nem lehet segíteni, ezért a mozgó fogakat el kell távolítani. Az eltávolított fogak számának függvényében fogpótlásra lehet szükség. Éppen ezért fontos, hogy mielőbb lépjen, ha enyhén mozgathatónak érzi fogait.

A mozgatható fogak alatt a csont folyamatosan pusztul, aminek oka, hogy a mélyben gyulladás van. A gyulladás számos komoly problémához vezet. A gyulladás gócot jelent, így a test távolabbi részein további gyulladások keletkezhetnek. A véráramon keresztül az egész szervezetet baktériumok árasztják el. Másrészt a gyulladás a fogak környezetében lévő csontokat is pusztítja. Ez azért komoly probléma, mert bizonyos mértékű csontvesztést követően nem marad elég csont a fogbeültetéshez. Ne feledje, ha a tartószerkezet még nem pusztult el, akkor a fogorvos tud segíteni. Bővebb információkért látogasson el a budapestdental.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is talál!