A melegítő eszköz újraindítása vagy gyári beállítása

A kazán nélküli központi rendszer gyakorlatilag semmit sem ér. Összességében nem sok értelme van, ezt magabiztosan ki lehet jelenteni. A modern készülékek biztonsági funkciók miatt úgy mond lezárhatnak, különösen, ha valamilyen potenciális hiba adódik.

A melegítő eszköz gyári beállításáról itt tudhat meg bővebb információkat! Egy valami biztos a kazán kapcsán, ha a víznyomás túl magas vagy túl nagy, esetleg túl kicsi a terhelés a rendszeren, akkor az alapfunkciók nem működnek megfelelően. Komoly jelzés, ha a víznyomás túl magas vagy, ha a nyomáscsökkentő szelepen szivárgás látszik, mivel ez akár korrózióhoz is vezethet a kazán csővezetékében. Ha pont ellenkezőleg, túl alacsony a víznyomás, akkor leggyakrabban a kifolyó radiátor okozza a problémát. Három sikertelen gyújtási kísérletet követően a kazán lezáródik. Ennek több oka lehet, például sérült vezetékcsatlakozások, túl sok vagy túl kevés gáz, eltömődések, blokkolt égő. Továbbá szén felhalmozódás vagy sérült égő, a gyújtás elmulasztása is bekövetkezhet, abban az esetben, ha az elektróda és a gyújtóvezeték kapcsán problémák keletkeznek.

Ha a kazán nem képes bekapcsolni, annak más, kevésbé gyakori oka is lehet. Ezeket nem Önnek kell kinyomoznia, hanem szakembert kell hívni, aki utána jár a hibának és helyre hozza azt. A kizárások másik oka a blokkolt hőcserélő, amelyet rendszerint a vízkő felhalmozódása okoz. Ezt nagyon gyakran “vízforralónak” is nevezik, mivel az általa keltett zaj hasonló ahhoz, amikor a vízforraló működik. A kazánok többségén található egy reset gomb. Hogy pontosan hol található a reset gomb, az a kazán gyártmányától és típusától függ. Ha megvan a gomb, akkor tartsa lenyomva tíz másodpercig, majd meg kell várni, amíg a kazán bekapcsol. Bővebb információkat a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalon talál!