A promóció megszerzésének módjai a munkahelyen

A promóciók nem garantáltak. A múltban az alkalmazottak meghatározott karrier utakon haladtak előre, gyakran csak egy szervezeten belül. A globalizáció és a technológia, valamint a laposabb szervezeti struktúrák hatására azonban ez megváltozott.

Ma saját karriert kell létrehoznunk és irányítanunk. Gyakran a promóció sem felfelé vezető út, és előfordulhat, hogy először oldalirányú mozdulatot kell tennünk, hogy később felfelé mozdulhassunk. A promóció megszerzéséhez fontos, hogy bővítse ismereteit és készségeit olyan területeken, amelyek fontosak a szervezete számára. Ha előrébb akar lépni, fontos, hogy ne csak lépést tartson az ipar aktuális híreivel, hanem figyeljen a szakterületén kívüli trendekre is. A tájékozódás nem nehéz – egyszerűen iratkozzon fel a vezető online forrásokra, és heti 30 percet szánjon az olvasásra. Írja be ezt az időt a naptárába, mint bármely más találkozót, különben nem valószínű, hogy ez megtörténik, ha a munkahelyén el van elfoglalva.

Ha olvasott valamit, amelyről úgy gondolja, hogy különösen érdekes lesz a csapat számára, küldj nekik egy linket róla. A tanultak megosztása megmutatja, hogy csapatjátékos. Egy szervezeten belüli értékének növelése érdekében kérhet további felelősségeket, vagy akár önként jelentkezhet más osztályok segítésére. Ha további munkát kér, ez megmutatja érdeklődését és vágyát, hogy segítse osztályát és szervezetét a siker érdekében. Rávilágít arra is, hogy mekkora értéket hoz a cégének. Ha egy ideje a vállalatánál dolgozik, akkor nagy valószínűséggel ismer egy vagy két területet, amelyet elhanyagoltak. Ha van olyan kulcsfontosságú képessége, amellyel segíthet ezen a területen, írjon javaslatot egy új projektre, vagy akár egy új pozícióra is. Még akkor is, ha a javaslatot ezúttal nem fogadják el, megmutatta kezdeményezőkészségét és kreativitását.