A sikeres karrierhez nyelvtudás kell!

Hajlamosak vagyunk az oktatási rendszerünket hibáztatni amiatt, mert a magyar emberek idegen nyelvtudása elmarad az európai átlagtól. A magyar oktatási rendszer alapjaiban nem különbözik más európai országok oktatásának minőségétől, viszont a magyar nyelv alapjaiban különbözik a többi nyelvtől. Ez jelentős mértékben megnehezíti az idegen nyelvek tanulását.

A Cosmopolitan nyelviskola lehetőséget biztosít számunkra, hogy legyűrjük ezt a nehézséget és megszüntessük a lemaradásunkat. A munkaadók számos pozíció betöltése esetén kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a nyelvtudásnak. Nem véletlen, hogy egyre több munkahely betöltése esetén alapvető elvárás az angol vagy a német nyelv ismerete, de egyre nagyobb előnyt jelent valamely kevésbé „közkedvelt” nyelv ismerete is.

Minél kisebb egy ország, annál nagyobb jelentőséggel bír a polgárai számára az idegen nyelvek ismerete. Az angolok „megtehetik”, hogy a nyelvük elsődlegességére hivatkozva nem fordítanak túl nagy figyelmet a kisebb jelentőséggel bíró nyelvek iránt, de mi magyarok rákényszerülünk, hogy az üzleti és gazdasági életben idegen nyelveket beszéljünk. Nem véletlen tehát, hogy a nyelvtudás jelentősége nem csak a külföldi munkavállalók, hanem a hazai nagyobb cégek esetében is egyre fontosabbá válik.

Hiba lenne azt gondolni, hogy a nyelvtudásnak csak a karrierépítésben van szerepe. Noha elsődlegesen mindenki a karrierje érdekében fejleszti a nyelvtudását, számos más területen is roppant hasznosnak bizonyul. Egy idegen nyelv ismerete rengeteg új forrásanyagot biztosít; rengetek hasznos információ a világhálón csak angol nyelven érhető el. Ugyanakkor a nyelvtudás egy kiváló lehetőséget jelet számunkra külföldiekkel folytatott kommunikációra, az utazások megkönnyítésére és a világ jobb megismerésére.