A szobanövények varázsa

Századunkban az ember egyre nagyobb késztetést érez arra, hogy otthonát minél szebb szobanövényekkel tegye hangulatosabbá és meghittebbé. Lakásainkban a zöldellő növények nemcsak dekorációként szolgálnak, hanem gondozásuk öröm és kellemes időtöltés. Látni, hogy hogyan növekednek nap, mint nap, vagy miként érlelnek termést és virágoznak, az maga a természeti csodák egyike. A szobanövények nagyon változatosak, a szép és látványos levéldísznövényektől egészen a gyönyörűcserepes virágokig. Bármelyik növény csoportnak megvan a maga növénytani érdekessége és mindegyik egyéni gondozást igényel.

A virágaikkal díszítő szobanövények rendkívülien színesek és formagazdagok, amin az emberek szeme rögtön megakad. Az orchidea az a növény, amelynek jelenleg 25000 fajtája ismert, és aminek a virágzata a legtökéletesebb egyike. Nem szabad megfeledkeznünk azokról a növényekről, amelyek az illatukkal varázsolnak el minket. Az illatos növényeket az illatszeripar maximálisan felhasználja, hiszen az eredeti növényillatok nagyon keresettek és nagyon drágák is. A levéldísznövények, annak ellenére, hogy nincsenek virágaik, lélegzetelállítóan szépek tudnak lenni. A pálmák, melyek napjainkban a reneszánszukat élik, sokkal olcsóbbak, mint régen és nagyon dekoratívak tudnak lenni lakásunkban.

A szobanövények számos fajtája és faja szépen díszíti, száraz levegőjű, fűtött szobáinkat. A leghidegebb és fényszegény évszak, nemcsak nekünk, hanem növényeinknek is kritikus időszak, hiszen zöme a trópusokról, az örök nyár hazájából került hozzánk. Fontos, hogy odaadóan szeressük, gondozzuk és ápoljuk őket. Díszíthetjük szobanövényekkel ebédlőnket, a konyhát, hálószobát, sőt a fürdőszobánkat is. Minden egyes, ízléssel kiválasztott szobanövény, lakásunk élő bútorává válik.