A szűrt víz mellékhatásai, illetve különféle tévhitek

A kellő mennyiségű vízfogyasztás téma lerágott csontnak tűnhet, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan még mindig nem megfelelően gondolkodnak a témában. A megfelelő és minőségi folyadékfogyasztás az egészséges életmód egyik fontos aspektusa.

Szűrt víz mellékhatásai kapcsán is számos tévhit kering a köztudatban. A legtöbb helyen ma már megfelelő az ívóvíz minősége, azonban ez sajnos nem mindenhol van így, illetve a klór miatt nem élvezhető fogyasztása, így az ilyen helyeken érdemes vízszűrőt használni. A víz ivással kapcsolatban a legtöbb ember úgy véli, hogy nem szükséges erről beszélni, azonban mi nem értünk ezzel egyet. Bárcsak ne kellene a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásról beszélni, azonban nagyon sok tévhit kering ennek kapcsán. A legtöbb ember, az emberek körülbelül kilencvenöt százaléka nem fogyaszt kellő mennyiségű folyadékot. Holott az elegendő folyadékfogyasztásnak hála sokkal egészségesebbé válhatunk, illetve aki fogyni akar, annak is először a megfelelő folyadék fogyasztásról kell gondoskodnia. Az egészséges életmód egyik legfontosabb kritériuma a kellő mennyiségű folyadék fogyasztás.

Természetesen az sem mindegy, hogy mit fogyaszt. Nagy hiba, ha a folyadék fogyasztást különféle egészségtelen cukros löttyökből, netán alkoholból igyekszik pótolni. A legjobb, ha sima vizet fogyaszt. Palackozott szénsavmentes ásványvizet, esetleg csapvizet. Ha a csapvíz minősége nem megfelelő, akkor érdemes beszerezni egy vízszűrőt! Szintén tévhit, hogy kizárólag akkor kell vizet fogyasztani, amikor szomjasok vagyunk. Ekkor már késő, így azt javasoljuk, hogy ne várja meg, míg a szervezet ilyen módon jelzi, hogy a testben nincs kellő mennyiségű folyadék. Bővebb információkért látogasson el a wellnetviztisztito.hu weboldalra!