A tartósított rózsa

Manapság már egyre népszerűbbé válik a tartósított rózsa ajándékozása. Ez évekig, akár 10 évig is épp marad, nem hervad el, és még vízbe sem kell tennünk. Nem csoda, hogy ez a különleges ajándék honnan is nyerte ihletét. Természetesen A szépség és a szörnyeteg című meséből.

A rózsa tartósságát egy speciális eljárásnak köszönheti, mialatt kivonják belőle a nedvességet, amit glicerinnel helyettesítenek. Ez a tartósítási folyamat akár 10 évre is meghosszabbítja a rózsa élettartamát. A glicerin természetes, egyáltalán nem mérgező anyag. A kozmetikában is előszeretettel alkalmazzák, főleg szappanok készítésénél. A tartósított virág nem csak különleges és hosszan tartó, de az előállítása során, teljesen eltűnik róla a virágpor, így allergiát sem okoz. Egy ilyen csodás rózsa vásárlásával, egy igazi értékes ajándékot tudunk adni. Nem hervad el, mégis valódi. Megőrzi egyedi formáját, leveleit is, szirmai puha tapintásúak maradnak.

Az örök rózsa megvásárolható önmagában, üvegburába téve, de akár többszálas kompozícióban is. A vásárlók több méret és szín közül választhatnak, a szivárvány összes színében elérhetőek már ezek a csodás virágok. Manapság már gyakran döntenek, a hagyományos vágott virágos csokrok helyett a mennyasszonyok ez a különlegesség mellett, hisz ezzel évekig gyönyörködhetnek a legszebb napjuk egyik elemében. Ezt a rózsát tilos vízbe tenni, óvni kell mindenféle nedvességtől és a nagyon erős napfénytől. A portalanítást időközönként igényli, mert az nélkül elveszti szép látványosságát. Erre alkalmazhatjuk a hajszárító hideg levegőjét vagy akár a porszívót. Ára jóval meghaladja egy hétköznapi vágott virág értékét, mégis ez lehet a tökéletes ajándék, ha szeretnénk a minőséget, az eleganciát és a romantikát tükrözni.