A Tidal elindítja az Apple AirPlay riválisát

A Tidal bejelentette válaszát az Apple AirPlay-re és a Spotify Connect-re, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az alkalmazáson keresztül vezeték nélkül zenét hallgassanak a hangszóróikból.

A Tidal Connect elérhető a Premium és a Hi-Fi előfizetők számára, és megtalálja ezt úgy, hogy egy dal hallgatása közben megnyitja a „Most játszani” képernyőt, rákattint a képernyő bal alsó sarkában található eszközválasztóra, és kiválasztja a kompatibilis eszközt. A technológia a Bluesound, a Cambridge Audio, a DALI, a KEF, az iFi audio, a Lyngdorf, a Monitor, a NAD és a Naim Audio készülékeivel fog működni – és kétségtelen, hogy kompatibilis lesz még más is. Szóval, miben különbözik a Tidal connect az Apple Music és a Spotify hasonló szolgáltatásaitól? Nos, ez olyan zenefájlokat tartalmaz, amelyeket vezeték nélkül átküldhet. A Tidal szerint ez az egyetlen casting technológia, amely támogatja a Tidal HiFi segítségével elérhető kiterjesztett formátumokat. Ez magában foglalja a Hi-Res MQA felvételeket (Master Quality Authenticated) és a Dolby Atmos objektum alapú térhangzást – természetesen vezeték nélküli hangszórókra lesz szükség, amelyek képesek kezelni ezt a formátumot.

Mint Lior Tibon, a TIDAL COO elmondta: “A Tidal következetesen keresi a lehetőségeket a HiFi hallgatási élmény normalizálására és emelésére, fő célja a kompromisszumok nélküli, nagy hűségű hangzás és a szórakozáshoz való zökkenőmentes hozzáférés.” A Hi-Res Audio casting funkciójának bevezetése minden bizonnyal egy kicsit kevésbé ijesztővé teheti a bonyolult Hi-Fi beállítások világát a kezdők számára – végül is, ha csak egy gombra kell kattintani, az audiofil életmód nem tűnik olyan nehéznek. Ráadásul azok számára, akik a rivális streaming szolgáltatásokról, például a Spotifyról és az Apple Music-ról szeretnének átugrani a Tidalra, a vezeték nélküli casting folyamatos kényelme nagy valószínűséggel nagy vonzerőt jelent.