A Trussardi ruházati és parfüm márka

A Trussardi egy olasz divatház, amelyet 1911-ben alapítottak. Bőrkesztyű-gyártóként kezdte meg működését, és az 1970-es években kibővítette kínálatát további bőrárukra, miután Nicola Trussardi átvette nagybátyától a céget. Az 1980-as években a cég megkezdte a kész ruházat gyártását, a parfümöket és a farmereket tartalmazó termékek mellett.

Az 1990-es évekre a Trussardi nemzetközileg értékesített, legnagyobb piaca Olaszországban és Japánban volt. 2014-től Tomaso Trussardi vezérigazgató, Gaia Trussardi kreatív igazgató és Maria Luisa Trussardi a Trussardi csoport elnöke. A Trussardit 1911-ben Dante Trussardi alapította bőrkesztyű-készítőként, a második világháború alatt a lakosság és az olasz hadsereg számára értékesítette, amíg meg nem adta magát a Szövetséges Erőknek. Halála után Dante unokaöccse vette át az üzletet. 1970-ben Nicola Trussardi vette át nagyapjától, Dantétől, miután vadászbalesetben életét vesztette. Felesége, Marialuisa is csatlakozott a céghez, kreatív igazgatóként. Az 1970-es évek során Nicola Trussardi alkalmazkodott a változó divatirányzatokhoz azáltal, hogy diverzifikálta más bőrárukra és kiegészítőkre, végül nem kifejezetten bőrruházatra. Olyan árukkal kezdett, mint pénztárcák, bőröndök, övek és cipők, új agár logóval. Nicola apja halála után teljes mértékben átvette a vállalat irányítását.

Francesco Trussardi, Nicola fia, apja 1999-es halála után lett a márka elnöke. Húga, Beatrice is vezető szerepet töltött be a vállalatnál.  Testvére 2003-ban bekövetkezett halála után Beatrice a divatház elnök-vezérigazgatója lett, és addig is elnök maradt, amíg Maria Luisa Trussardi átvette a tisztséget. 2006-ban a márka Eric Wrightot vette fel, aki korábban a Fendi számára tervezett, ő lett a ház fő tervezője.  2008-ban a Trussardi piacra dobta a Trussardi 1911 márka szuper csúcskategóriás sorozatát, amelyet Milan Vukmirovic tervezett.