A világ egyik legjobb csodaszere

Valószínűleg nagyon sokan hallottak már a homoktövisről és annak csodálatos hatásairól. A homoktövis eredetileg Ázsiában, a Himalája lejtőin honos növény. Egy olyan növényről beszélünk, amely nagyon gyorsan elterjedt az egész világon és azóta is nagy népszerűségnek örvend.

A homoktövis gyógyhatása nagyon változatos. Erősíti és védi az immunrendszert, megnövelve ezzel a szervezet ellenállóképességét. Kivételesen magas a C-vitamin tartalma ezért javítja az egészségi állapotot és nagyon hasznos legyengülés és különféle fertőző betegségek esetén. Fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segít a sebek gyógyulásában és az égési sérülésekre is kiváló hatással van. Nagyon jó a regeneráló hatása és a méregtelenítésben is segíti a szervezetet. A homoktövisből készített olaj szövetregeneráló és antibakteriális hatása miatt, nagy mértékben csökkenti a torok-, és mandulagyulladást.

Zsíroldó hatása van, fokozza az anyagcserét így a megfelelő testsúly megőrzésében is szerepet játszik. A narancsbőr kialakulása elég gyakori a nőknél és mindenki minél hamarabb meg szeretne szabadulni tőle. A homoktövis erre is megoldás mivel erősíti a kötőszöveteket így visszanyerhetjük bőrünk szépségét. Különféle bőrbetegségekre is gyógyír lehet, hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt. Hogyha hosszabb távon, megszakítás nélkül fogyasztjuk, akkor beépül a bőr alatti zsírszövetekbe és a bőr ettől rugalmas és puha lesz. Olyan zsírsavösszetétellel rendelkezik amely csökkenti a koleszterinszintet és ezzel lassítja az érelmeszesedés kialakulását. A fentiekből láthattuk, hogy a homoktövisnek számtalan jótékony hatása van. Felhasználási módja is változatos. Készíthető belőle olaj, bor, lekvár, kompót, gyümölcslé, stb.