A világ hét új csodája

Földünk számos csodálatos természeti kinccsel, épülettel rendelkezik, így az utazás szerelmeseinek bőven van miből válogatni, ha az úti cél kiválasztásáról van szó. Az ókorban a világ egykori hét csodáját tekintették meg sokan, amire a mai embernek már nincs lehetősége. Ellenben megtekintheti a világ hét új csodáját!

A világ 7 csodája mindenképp megér egy utazást! Az egykori hét csodát, melyek közül ma csak a gízai piramisok állnak Szidóni Antipatrosz nevezte meg epigrammájában. A gízai piramisok a mai napig áll és rengeteg turista tekinti meg évről-évre, a többi viszont földrengés vagy tűzeset miatt megsemmisült és a földdel vált egyenlővé. A megsemmisült csodák a rodoszi kolosszus, az egyiptomi pharoszi világítótorony, a babiloni Szemiramisz függőkertje, az olümpiai Zeusz-szobor, az epheszoszi Artemisz-templom és a halikarnasszoszi mauzóleum. Ezek egykor, fénykorukban impozáns épületek voltak, melyek vonzották a tekintetet. Az azóta eltelt időben számos új lista készült, melyek bizonyos kategóriák, természeti látnivalók hét csodáját mutatták be. Ilyenek voltak a szárazföld, a víz alatti és a természeti hét csoda.

A világ egységes hét csodájáról viszont nem beszélhettünk, egészen 2007. július 7-ig, amikor is egy nagyszabású szavazáson az emberek eldönthették, hogy számukra mely épületek jelentik a világ hét csodáját. A szavazás során összesen 177 csodából lehetett választani. A közel 100 millió szavazat beérkezését követően eldőlt, hogy a világ hét új csodája a Kínai Nagy Fal, a Rio de Janeiróban található Megváltó Krisztus szobra, a római Colosseum, a Chichén Itzá mexikói romváros, a jordániai ppetra romváros és a Tádzs Mahal. Bővebb információkért és utasbiztosítás kötéséért látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra!