A világ legszebb turista útvonalai

Túrázni fantasztikus dolog. A Föld tele van csodálatos turista útvonalakkal, ahol nemcsak lélegzetelállító tájak várnak minden túrázni vágyót, de különleges kalandok és megannyi fantasztikus élmény is.

Fantasztikus kalandtúrára van kilátás Korzika szigetén. Az egyik legnehezebb, de nagyon szép túra útvonal. Átível Korzikán, megmutatva annak gyönyörű világát. Erdők, kalandos terep, kráterek, és kiváló hegycsúcsok. Ajánlott mindenkinek, aki Korzika vadregényes világát szeretné bejárni túra formájában, 170 km hosszan. Dél-Amerika nevezetes útvonala az Inka Ösvény. Paloták, fürdők, templomok romjai vannak a közelben. Az inkák kiváló útvonalat hagytak hátra, a mostoha körülmények ellenére járható a vidék, és gyalogtúrázható is. Olyannyira szép lett és biztonságos, hogy az UNESCO műemlékké nyilvánította az utat. 33 km hosszú és 2400 méterrel a tengerszint felett vezet.

Afrikában is csodálatos túra tehető, a dogon nép földjén. A dogon túra 2 és 10 nap körül van. A Bandiagara sziklás szirtjei sziklamászásra kiválóan alkalmasak. A túra bepillantást enged a dogonok világába, megismerhetjük gólyalábas, maszkot viselő táncosaikat, és megnézhetjük a meredek lejtőkbe vájt agyagházaikat. A Himalája megmászása profiknak való, de az alaptábort kezdők is elérhetik. A Kala Pattar útvonal három hétig tart és 5545 méter magasra lehet eljutni. Ez kifejezetten nehéz út, de látványos helyek érhetők el vele. A turisták felszerelését serpák viszik az alaptáborig, ezután már csak a meredek hegytetővel és a magaslati levegővel kell megküzdeni. A Himalája megmászása kimondottan népszerű terület, és nagyon kedvelt, de annál nehezebb. A nehéz út fantasztikus helyekre vezet. Megéri megmászni a Himaláját. A világ egyik legszebb hegye. Akik itt túráznak, ők elmondhatják, a világ legmagasabb hegyénél jártak.