A világ legzöldebb városai

Ezek a csodálatos városok olyan zöld úti célok, ahol élvonalbeli városi kultúra élvezhető a szabadban. Érdekes módon szinte mindegyik vízzel összekapcsolt város.

Koppenhága az évek során annyi díjat nyert amiatt, hogy ilyen környezetbarát, hogy szinte unalmassá válik. Azonban kiterjedt kerékpáros infrastruktúrájával és annak lehetőségével, hogy az érintetlen kikötői vizekben ússzon közvetlenül a város központjában, nehéz letagadni, hogy mennyire fontos  is ez a város. Louise királynő hidja a nyugat legforgalmasabb kerékpárútja, csúcsidőben becslések szerint 35.000 kerékpáros jár rajta. A Csendes-óceánnal szemben és egy lépésre a Brit Kolumbia vad hegyeitől Vancouver természetes előnyökkel rendelkezik a zöld város cövekében. A megújuló energiák és a vízenergia használata azt jelenti, hogy szuper tiszta levegővel számolhat ha itt jár. Számos észak-amerikai várostól eltérően Vancouver aktívan népszerűsíti a városi életet, vagyis központi városrészei élettel, érdekes és izgalmak bárokkal és éttermekkel vannak tele.

Ott van még az a 200 park is, ahol szíve (és tüdője) előnyére belélegezheti a Vancouver friss levegőt. A nagy Stanley Park, amely saját szigetét foglalja el, nyugati parti esőerdővel, strandokkal és a Seawallal rendelkezik. Több száz kerékpárosával és nyílt terével a csatornák között nem meglepő, hogy Amszterdam a világ egyik legzöldebb városa. Látogasson el az amszterdami Noord megújult egykori ipari területére, hogy lazítson a vízparton, vagy fedezze fel a vidéki tájakat. A Noord kreatív központ lett galériákkal, éttermekkel és furcsa üzletekkel a volt gyárakban és hangárokban. Fedezze fel az élvonalbeli EYE Filmmúzeumot és annak teraszos kávézóját, vagy a Tolhuistuin-ot, élő zenés helyszín, étterem és mozi található.