A világ öt legveszélyesebb vadállata

Mindenki bizonyára kíváncsi, melyek azok a vadállatok, amelyek a legnagyobb veszélyt jelentenek az emberekre. Most összegyűjtöttük őket, hogy ti is lássátok.

A világ legveszélyesebb állata a maláriaszúnyog. Ez a ma élő állatfajok közül a legveszélyesebb. A Föld országai közül száz fertőzött maláriával, és ez a kórokozó szedi a legtöbb áldozatot, ezért került az első helyre. A nőstény szúnyogok terjesztik a betegséget, és az ő közvetítésükkel jut egyik emberről a másikra. A Föld második legveszélyesebb állata az indiai kobra. Ez az állat évente ötmillió kígyóharapást jelent. Nem ez a legerősebb mérgű kígyófaj, de ez szedi legtöbb halálos áldozatát évente. A kobra csak akkor támad, ha nem lát más utat a menekülésre. Ha nem látja el időben orvos a harapást, akkor légzési elégtelenségben pusztul el az áldozat.

A harmadik legveszélyesebb állat a krokodil. Az afrikai nílusi krokodil, és a sósvízi krokodil a leghalálosabb. Ezek 600-800 emberéletet oltanak ki évente. A legkomolyabb krokodiltámadás 1945-ben történt, amikor a japán haderő az angolok elől vonult vissza, és egy mangrove-mocsárban a visszavonuló 900 katonából 500 élte túl a krokodilok támadását. A negyedik helyezett a skorpió. Ez az állat 800-2000 halálesetet okoz évente. Ez a szám lehet nagyobb is, mert a támadások a külvilágtól elzárt területeken történnek, az áldozatoknak csak kis százalékát látja el orvos. A skorpió is, mint más állatok csak pusztán védekezésből támad. A leghalálosabb skorpiók a Szaharában élnek. Azok a legveszélyesebbek, amelyeknek ollója kicsi. Az ötödik legveszélyesebb állat a kockamedúza. Ez az állat híres halálos csípéséről, mérge a legveszélyesebb az állatvilágban. A kockamedúza-csípést szinte lehetetlen túlélni. A csípés sokkot okoz, és az áldozat könnyen megfullad.