Agent Provocateur

Az Agent Provocateur a ’90-es évek egyik legsikeresebb márkájává lépett elő. A divatházat az ismert és rendkívül sikeres divattervezőnő, Vivienne Westwood fia, Joseph Corré alapította.

Joseph Corré egy percig sem titkolta, hogy meg akarja hökkenteni a divatvilágot. Az Agent Provocateur tökéletesen betalált – mondja a Parfüm Center munkatársa. A tervezőnek a parfümmel az volt az elsődleges célja, hogy intimebb illatot hozzon létre, mint bárki más, de gyúrjon hozzá egy nagy adag merészséget és lázadást is. Véleményünk szerint ez tökéletesen sikerült; az Agent Provocateur valóban más jellegű parfüm, mint amit megszokhattunk, alighanem ez jelenti a sikerének az egyik legnagyobb titkát.

A siker további okai között az elemzők azt szokták megemlíteni, hogy az Agent Provocateur valóban hiteles parfüm; ezt a kijelentés azzal magyarázható, hogy a megalkotója, Joseph Corré tipikusan provokatív és makacs személyiség. Ékes bizonyítéka ennek, hogy a királyi család kitüntetését sem volt hajlandó átvenni, ami a Királyságban hallatlan arcátlanságnak minősíthető.

Bár nehéz megmondani, hogy miért érezték szükségét annak, hogy Joseph Corré-t kitüntessék a divatvilág szolgálásáért, mikor munkássága egészét azzal töltötte, hogy az angol prüdériát tette gúny tárgyává. Ez a fajta hozzáállás mégis számos világsztár körében szimpátiát keltett; olyan hírességek adták a nevüket az Agent Provocateur sikeréhez, mint Kylie Minogue, Kate Moss vagy Paris Hilton.

Az Agent Provocateur 2000 óta van jelen parfümökkel a divat világában. Emellett számos kiegészítőt és fehérneműt dobtak piacra, amelyek ugyanúgy a meghökkentést tűzték a zászlajukra. A recept tökéletesen működik; a világ legnagyobb divatvárosaiban előkelő helyet foglalnak el az erősorrendben.