Alapvető tények a munkanélküliségről

A munkanélküliség a bizonytalan és legfőképpen stresszes időszak lehet.  De megfelelő megértéssel és stratégiával a növekedés ideje is lehet. A munkanélküliségben az a legjobb dolog, ha pánik nélkül próbálunk megközelíteni a helyzetet, és nem zuhanunk túlságosan magunkba.

Mint az élet bármely akadályát, a munkanélküliséget is egy tervvel lehet legyőzni. A munkaadók diszkriminálják a munkanélkülieket, különösen azokat, akik hat hónapnál hosszabb ideig munkanélküliek. Nem diszkriminálnak szándékosan, de a helyzet az, hogy a munkanélküli szakemberek folyamatosan foglalkoztatott szakemberek ellen versenyeznek, és abban a hat hónapban, amikor munkanélküli volt, ezek a szakemberek hozzáadták értékes dolgokat tapasztalataikhoz és önéletrajzukhoz. A szakemberek több okból is munkanélküliek lehetnek, ideértve az elbocsátásokat, a felmondást vagy a személyes indokokat (a munka nem volt megfelelő). Függetlenül attól, hogy milyen a helyzet, fontos, hogy bizonyos személyes tulajdonságokat átvegyünk a munkanélküliség közben, még egy olyan helyzetben is, mint egy elbocsátás, ahol sok tényező nincs az egyén ellenőrzése alatt.

Bármely állásinterjún a vezető azon fog tűnődni, hogy miért nem sikerültek a dolgai az utolsó munkahelyen. Az ilyen kérdések megválaszolásának legjobb módja az, ha tudomásul veszi az esetleges félrelépéseket, beszéljen arról, hogy mit tanult ezekből a félreértésekből, és arról a tervről is mesélhet, hogy miként nőhet ezek által, és hogyan teheti Önt ez egy erősebb szakemberré. Például, ha elbocsátották az utolsó munkáltatójától, gondoljon a cégben töltött idejére, és ha bármit megtehetett volna azért, hogy nélkülözhetetlen alkalmazottává váljon, mondja el az állásinterjún. A kulcs ismét a személyes növekedés. A felvételi menedzserek imádják hallani a visszaesésből visszatérő álláskeresőket, akiket különösen motivál egy új lehetőség.