Amikor a fürdőszoba álmennyezet nem mindennapi

A különféle helyiségeket a házban, mint például a fürdőszoba, számtalan módon fel lehet dobni, melynek egyik kiváló módja az álmennyezet kialakítása. Még az igazán kis méretű helyiségek díszítése is nagyszerűen megvalósítható álmennyezet alkalmazásával.

Fürdőszoba álmennyezet gyakran csak az esztétika miatt valósul meg, de olykor a gépészeti cső eltakarása céljából van rá szükség. Bármely okból kifolyólag van szükség az álmennyezet kialakítására, nagyon sok lehetőség rejlik benne. Nagyon sokféle álmennyezet lehetőség közül lehet válogatni, ezért csak a képzelet szabhat határt annak, hogy milyen típus mellett döntünk. Az egyik legegyszerűbb lehetőség a falakat követő álmennyezet sáv kialakítása. Ezeket akár több szintben is el lehet készíteni, így akár a rejtett világítások elhelyezése is egyszerűen megvalósítható. A változtatható színes LED segítségével könnyen elérhető, hogy a LED mindig olyan színben ragyogjon, amilyen kedvünk van éppen. Vagyis kedvünkre variálhatjuk, hogy a fürdőszoba milyen színben ragyogjon.

Kreatív alternatíva a több rétegű álmennyezet sávok esetében a sávok mélyebben fekvő oldalrészét a fürdőszoba más részeivel harmonizáló színre festeni, így a helyiség nem mindennapi keretezést kaphat. Ha a színekkel és az álmennyezet szintek kialakításával jól bánunk, akkor igazán különleges lehet a végeredmény. Ezzel a látványos megoldással a fürdőszoba dizájn úgy lehet igazán szép, hogy drága burkolat díszítő elemeket kellene felhasználni. Az álmennyezeti sávok és szintek akár építő lemezek felragasztásával vagy gipszkartonozással is készülhetnek. Mindkét alternatívával bámulatos alakzatok és dizájnok jöhetnek létre. Az interneten rengeteg kép található ennek kapcsán, melyek segítenek az inspirálódásban és a tervezgetésben.