Angyalok látogatása

A Biblia szerint az angyalok időnként köztünk járnak, testet öltve emberi alakban mutatkoznak. Az angyalok égi teremtmények, csak kivételes esetekben lehet látni őket. Vannak, akik hisznek abban, hogy ezek a különleges lények időnként emberi alakot öltenek, fontos isteni üzeneteket, szeretetet, megértést közvetítve az emberiségnek.

Már az ősi kultúrák is számon tartottak szárnyas isteneket, a görög, római mitólógiában, ezen kívül a zsidó vallásban is fontos szerepük volt az isteni hírvivőknek, üzenetet tolmácsoló követeknek. Az angyal szó görög eredetű, jelentése: hírnök, olyan lelkeket jelent, akiket Isten teremtett, közéjük tartoznak a jó és a rossz, valamint a különleges angyalok, az arkangyalok is. A Bibliában az ószövetség 165, az Újszövetség 108 alkalommal tesz említést angyalokról. A Szentírás leírja az angyalok teremtését, a Föld megteremtése előtt. Az angyalok száma nem változik, nem teremtődnek újak, és nem is halnak meg.  Feladatuk Isten dicsőítése, parancsainak teljesítése, üzeneteinek továbbítása. A művészek alkotásaiban gyakran pufók kisgyermek képében jelennek meg az angyalok.

A nagyobb horderejű dolgokat a hét arkangyal közvetíti, Mihály,, Gabriel. Rafael, Uriel, Sariel, Reguél, Haniel. Az őrangyalok állnak hozzánk legközelebb, egész életünket végig kísérik azon fáradoznak, hogy segítsenek minket életutunkon. Talán Te is voltál már olyan élethelyzetben, hogy nem találtad a kiutat valamilyen negatív dologból, csalódottságot, lelki fájdalmat éltél át. Aztán egyszercsak találkoztál egy idegennel, aki rád mosolygott, talán útbaigazítást kért és úgy érezted, kisütött lelkedben a nap, és hirtelen boldogság járt át. Napokkal később is jólesően emlékeztél a találkozásra, amikor valószínűleg angyal keresztezte utadat.