Autós kéziszerszámok a hatékony javításért

Egy férfi szemszámosládájából sem hiányozhatnak bizonyos alapdarabok, hiszen mindig akad valamilyen szerelni való a ház körül vagy éppen az autón. Éppen ezért fontos, hogy bizonyos alapdarabok meglegyenek, hogy szükség esetén legyen mihez nyúlni.

Autós kéziszerszámok igazán fontosak, különösen abban az esetben, ha előszeretettel bütyköli meg autóját vagy végez el könnyebb szerelési munkákat. Az egyik alapdarab, mely egy lelkes ezermester szerszámosládájából sem hiányozhat, az a csavarkulcs még hozzá többféle méretben. A villáskulcsok a csavarok és az anyák meghúzására és kioldására valók. Ha állítható kulccsal rendelkezik, akkor különféle méretű csavarokat és anyákat is könnyedén ki tud csavarozni. A csőkulcs küllemében nagyon hasonlít a villáskulcsra, viszont a nagy különbség, hogy a csavar be- és kihajtásakor a csavar minden oldalát befogja. Ha egy alkatrészt csak nagyon nehezen tud elérni és a csavart úgy kell meghúzni, akkor érdemes a gyertyakulcsot használni. Az imbuszkulcsot onnan lehet megismerni, hogy mindkét végén hatlapfejű fej található, valamint nyele derékszögben elfordul. Az imbuszkulcsokat imbuszcsavarok meghúzására vagy kioldására lehet használni.

A csavarhúzók esetében nagyon fontos, hogy mindig a megfelelő méretű és típusú heggyel rendelkező típust válassza. Igazán praktikus, ha szerszámosládájában többféle típus is megtalálható. Sőt, ma már olyan csavarhúzókat is lehet kapni, melyek feje cserélhető. A frázisceruza az, mely némileg kilóg a sorból, hiszen nem kifejezetten csavarozásra való. A frázisceruza a hálózati feszültség meglétének ellenőrzésére való. Ha szeretne bővebben tájékozódni vagy autós kéziszerszámokat szeretne vásárolni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!