Az amerikai mocsárciprus

Az amerikai mocsárciprus, a Taxodium distichum, leggyakrabban a déli mocsarakhoz és a spanyol mohával borított öblökhöz kapcsolódik. A fát azonban ideális mintaként fedezték fel azok számára, akik kerteket és városi szabadtéri tereket terveznek. Napjainkban a tűlevelűek a városi utcákon és a bejárókon találhatók, világos, foltos árnyékot biztosítva.

Az amerikai mocsárciprus egy nagy lombhullató tűlevelű, amely késő ősszel hullajtja el tűit. A tollas, finom tűk, a gyönyörű kéreg és kúpok izgalmas kiegészítővé teszik a tájtervezést minden évszakban. A legtöbb embernek azonnal eszébe jutnak a fekete vizekből kiemelkedő törzs kiszélesedő alapjai. Ezek a túlvilági kinézetű növekedések a fa gyökeréből fakadó fás vetületek. A növekedések általában álló vízben álló fákon nőnek, de száraz helyeken is megjelenhetnek. A furcsa növekedések, amelyek akkor kezdenek kifejlődni, amikor a fa körülbelül 10 éves, minden méretben megtalálhatók, de általában megegyeznek a környező víz átlagos mélységével. A tudósok úgy vélik, hogy a növekedés strukturális támogatást nyújt a nedves, mocsaras talajban növekvő fáknak.

Az első dolog, amit észrevehet, az a lehetőség, hogy a híres növekedések a törzs kiszélesedő alapja körül nőnek. Ezek a túlvilági kinézetű növekedések a fa gyökeréből fakadó fás vetületek. A növekedések általában álló vízben álló fákon nőnek, de száraz helyeken is megjelenhetnek. A furcsa növekedések, amelyek akkor kezdenek kifejlődni, amikor a fa körülbelül 10 éves, minden méretben megtalálhatók, de általában megegyeznek a környező víz átlagos mélységével. Az a furcsa dolog ezekben a növekedésekben, hogy senki sem tudja, miért alakulnak ki. Az amerikai mocsárciprus csábító jade tűvel rendelkezik két sorban a keskeny szár két oldalán, amelyek puha és tollas tapintásúak egész tavasszal és nyáron.