Az ecet, mint házi készítésű bolhariasztó

Olcsó és természetes bolhariasztót keres kutyájának vagy macskájának? Ha távol szeretné tartani a bolhákat kedvencétől és otthonától, de nem szívesen használ vegyi alapú bolhanyakörveket és spray-ket, akkor az ecet egy másik lehetőség, amelyet érdemes megfontolni. Az ecet illatmentes és környezetbarát. Természetes és vegyszermentes, háziállat- és gyermekbiztonsági szempontból egyaránt biztonságos, és megnyugtatja kedvence bolhacsípését.

Sok kártevőhöz hasonlóan a bolhák is utálják az ecet szagát és ízét, ezért mindent megtesznek, hogy elkerüljék. Használja ezt az információt előnyére: készítsen ecet alapú bolhaspray-t kedvence kezelésére. A házi készítésű bolhaspray elkészítéséhez fehérecetre vagy almaecetre lesz szüksége. Mindegyik rendben van, bár vannak, akik úgy érzik, kedvencük az almaecet illatát részesíti előnyben. Csak tudja, hogy a macskák nem tűrik, ha ecetet permeteznek rájuk. A bolhaspray elkészítése olyan egyszerű, mint az ecet vízzel való hígítása. Vannak, akik azt javasolják, hogy egyenlő arányban keverje össze az ecetet és a vizet. Mások azt javasolják, hogy keverjünk össze egy rész ecetet három rész vízzel. Kísérletezzen mindkét formulával, hogy megtudja, melyik a legmegfelelőbb az Ön számára. A koncentráltabb formulának (1:1) nagyobb a bolhariasztó ereje. Ha úgy találja, hogy kedvence ellenáll a szagnak, kezdje a hígabb (1:3) formulával, és fokozza, amint megszokta.

A házi készítésű bolhariasztó alkalmazása előtt győződjön meg arról, hogy házi kedvencén nincs-e nyitott vágás vagy seb. Az ecettel kenve a törött bőrt csípni fogja, ezért ügyelni kell arra, hogy ne kenje be a sebekre. Ügyeljen arra, hogy kedvence szemébe se permetezze. Ha azt szeretné, hogy kedvence elfogadja a bolhariasztó új formáját, akkor nem akarja, hogy azt bármilyen kellemetlenséggel társítsa. Az ecetes oldat felviteléhez használjon spray-palackot, vagy vigye fel az oldatba mártott ruhával.