Az egyik legsikeresebb angol gyermekíró, Julia Donaldson

Mára számos tanulmány bebizonyította, hogy a mese olvasás nem csupán szórakozás a gyerekek számára, hanem a fejlődés egyik záloga. Ugyanakkor a hallott és a nézett meséket el kell különíteni egymástól. A hallott mesék nagyon jó hatással vannak a gyerekre, így érdemes minden este olvasni a piciknek. Ehhez Julia Donaldson rímes meséi tökéletesek!

Julia Donaldson tanulságos, humoros történetei hamar elnyerik a gyermek tetszését és újra megakarják hallgatni a rímes verseket. Az egyik legnépszerűbb a Graffaló, melyet folyamatosan keresnek a vásárlók. A szerző a kilencvenes évek óta folyamatosan alkot, így nem csoda, hogy már most rendkívül gazdag életpályával rendelkezik. Ha szeretne beszerezni pár új könyvet, melyből mesélhet gyermekeinek, akkor válassza Julia Donaldson könyveit. A hallott mese nagyon jó hatással van a gyermek fejlődésére. Sokan szinte nem is gondolnák, hogy mennyire fejlesztő hatású a gyermek számára a mese hallgatás. Nem pusztán szórakozás, időtöltés, hanem annál jóval több. Amikor a gyerek hallgatja a mesét, akkor el is képzeli, hogy mi történik. Olyan fantáziaképeket alkot, melyek segítik, hogy enyhüljön a belső feszültség, illetve képzelőereje is fejlődik.

Na, de mi van akkor, amikor meseolvasás helyett inkább beülteti a tévé elé a gyereket? Ekkor nincs szükség fantáziálásra, ugyanis a gyerek egy készen kapott képet kap, ami ráadásul folyamatos nézésre sarkalja. A készen kapott külső kép elképzelhető, hogy túlságosan is félelmetes a gyermek számára, például egy boszorkány vagy negatív hős. Viszont, ha a gyerek elképzeli a gonoszt, akkor csak annyira félelmetes ez a kép, ami számára még nem túlságosan rémisztő. Ha szeretné megtekinteni és megrendelni Julia Donaldson könyveit, akkor látogasson el a book24.hu webáruházba!