Az elektromos radiátorok és a panelmelegítők közti különbség

A radiátor kifejezést mára összekapcsolódott a fűtési iparral, ez az egyik leggyakrabban emlegetett kifejezés. Technikailag csak azok a fűtőtestek nevezhetők radiátornak, amelyek a hő leadására elsősorban a sugárzást választják.

Az elektromos radiátorok és a panelmelegítők közti különbségekről itt olvashat bővebb információkat! A sugárzás megegyezik azzal a hőformával, amelyet a nap bocsát ki. A hő a hőforrástól kezdve egyenes vonalban halad a tárgyak és emberek irányába, a levegő hőmérsékletétől függetlenül. A gyakorlatban a radiátor kifejezés elterjedt, nagyon sok fűtési termékre használják. Sőt, az sem ritka, hogy a tároló fűtőberendezéseket is ezzel a kifejezéssel jellemeznek, amelyek a hőt pusztán konvekció útján adják le. Alapvetően a manapság nagy népszerűségnek örvendő elektromos radiátorok is radiátornak számítanak, mivel konvektált és sugárzott hő kombinációjával használják őket eredményes és hatékony otthoni fűtésre. A panelmelegítők kizárólag konvekcióval fűtenek. Nagy előnyük, hogy alacsony költségű fűtőberendezések.

A panel test forró elemei felmelegítik a levegőt, amely a helyiségben kering. A szobában tartózkodók számára így kiváló hőérzetet biztosítanak ezek a fűtőtestek. A költségeket tekintve sokkal jobb választásnak bizonyulnak, mint az elektromos radiátorok. A sugárzás közvetlenül adja le a meleget, így abban a helyiségben, ahol panelmelegítők melegítenek, igazán kellemes tartózkodni. Ha a megfelelő melegítő típus kiválasztása előtt áll, akkor azt javasoljuk, hogy tájékozódjon, nézzen utána a különböző típusoknak, illetve szükség esetén kérje ki szakember segítségét, így biztosan az Önnek megfelelő melegítő rendszert fogja kiválasztani. Bővebb információkért látogasson el a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalra!