Az esküvői koszorúslány etikett

A barátja vagy a nővére éppen most jelentette be, hogy férjhez megy, és ön végtelenül örül neki? Ünnepelt a boldog párral az eljegyzési partijukon, most pedig felkértél, hogy legyen koszorúslány? Kezdetben biztosan örül, hogy ilyen aktívan részt vesz az esküvőn.

Aztán a félelem vagy a pánik támadja meg, mert nem tudja, mit kell csinálnia. Kíváncsi, hogy mi várható, de fél megkérdezni? Ez egy gyakori félelem az első koszorúslányok körében. Tisztában van vele, hogy megtiszteltetés, ha megkérik, hogy legyen koszorúslány, de fogalmad sincs, mit takar. Mindig jó tudni, hogy mibe keveredik, mielőtt döntést hozna. A legtöbb koszorúslánynak nagy a felelőssége, hogy a menyasszony különleges napja a tervek szerint alakuljon. Íme néhány dolog, ami segíthet a döntésben: Ismerje meg a koszorúslány elsődleges feladatait. Tudja meg, mit vár el öntől a menyasszony a normán kívül. Győződjön meg arról, hogy a naptára nyitva van azokon a dátumokon, amikor rendelkezésre kell állnia a bulik, felszerelések és egyéb koszorúslány-események miatt. Ismerje meg mindennek a költségét, és döntse el, hogy megengedheti-e magának vagy sem.

A koszorúslány hagyományról azt tartják, hogy a bibliai időkből származik, Jákob, Lea és Ráchel szertartásaiból. E nővérek mindegyike elhozta a saját kísérőjét vagy szolgáját az esküvőre, és ettől kezdve személyes szolgálóleányként kellett szolgálniuk. Egy másik népszerű gondolat nyugaton a koszorúslány hagyományt egy ókori római törvénynek tulajdonítja, amely megkövetelte, hogy legalább tíz tanú legyen az esküvőn, hogy túljárjon a jelenlévő gonosz szellemek eszén. Úgy tartották, hogy a kísérőknek a menyasszonnyal és a vőlegénnyel azonos ruhába kell öltöznie, hogy összezavarják a szellemeket, így nem tudják, kit kell átkozniuk.