Az Eurosport 2 sport-csatorna műsora

Az Eurosport 2 műsorán a Giro d’Italia bicikliversenyt is napi szinten megtekintheti. A Giro d’Italia egy évenkénti többlépcsős kerékpáros verseny, amelyet elsősorban Olaszországban rendeznek, miközben más országokban indul vagy azon halad át. Az első versenyt 1909-ben rendezték a La Gazzetta dello Sport újság eladásának növelése érdekében; és még mindig az újság tulajdonosának leányvállalata működteti. A versenyt 1909-es első kiadása óta évente rendezik meg, a két világháború kivételével.

Eurosport 2 műsora megtekinthető a musor.tv weboldalon teljesen díjtalanul, tehát ha önt is ez a bicikliverseny érdekelné vagy más sportműsorokat nézne, kattintson weboldalunkra. Amint a Giro előtérbe került és népszerűségre tett szert, a verseny meghosszabbodott, és elsősorban az olasz részvételtől a világ minden tájáról érkező versenyzőkre bővült. A Giro egy UCI World Tour esemény, ami azt jelenti, hogy a versenyen versenyző csapatok többnyire UCI WorldTeams csapatok. A Tour de France és a Vuelta a España mellett a Giro a kerékpározás egyik rangos, három hétig tartó Grand Tour-ja. A Giro-t általában május folyamán tartják, néha egészen június elejéig tartanak. Míg az útvonal évről évre változik, a verseny formátuma változatlan marad. A többi Grand Tour-hoz hasonlóan a Giro d’Italia modern kiadásai is általában 21 szakaszból állnak egy 23 vagy 24 napos időszakban, amely két vagy három pihenőnapot tartalmaz.

A legalacsonyabb összesítési idővel rendelkező versenyző az általános besorolás vezetője és rózsaszínű trikót visel. Míg az általános besorolás gyűjti a legtöbb figyelmet, a szakaszgyőzelmek önmagukban rangosak, és a Giro-n belül más versenyeket is rendeznek: a pontok besorolása, a fiatal versenyzők besorolása a 25 év alatti versenyzők besorolása és a csapat besorolása. Ha valamelyikre kíváncsi lenne és érdekelné ez a sportműsor, keresse fel a musor.tv weboldalt és megtalálhatja a kezdési időpontokat.