Az indiai ginzeng jótékony hatásai

A keleti orvoslásban már hosszú ideje alkalmazzák az indiai ginzenget, vagyis az ashwagandhát. A növény gyökerét és levelét egyaránt hasznosítják. Az indiai ginzeng számos jótékony hatással rendelkezik, így nagyon népszerűnek számít. Az alábbiakban bemutatjuk ezeket a jótékony hatásokat!

Indiai ginzeng tizennyolc különböző zsírsavat, illetve számos fitoszterolt és polifenolt is tartalmaz. Ezenkívül ismert biológiailag aktív összetevőket is tartalmaz az indiai ginzeng, például vasat, kolint, szteroid laktonokat, szaponinokat és alkaloidokat. Az ashwagandhát, vagyis indiai ginzenget elsősorban jótékony hatásai miatt alkalmazzák. Jótékony hatásai közé tartozik, hogy enyhíti a stresszt, javítja az immunrendszer működését és az alvás minőségét, valamint gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Nem csak az akut, hanem a krónikus stresszt is képes enyhíteni. Ezenkívül az agyműködésre is serkentő hatással van. Leginkább a kognitív funkciók megfelelő működéséhez járul hozzá, így például a memóriához, a koncentrációhoz és a gondolkodáshoz. Ráadásul a károsult idegsejtek növekedését is serkenti, így az idős korral járó mentális betegségek kialakulásának kockázatát is lehet csökkenteni általa.

Ahogy fentebb is említettük, az indiai ginzeng az immunrendszer serkentéséhez is hozzájárul. Tele van antioxidánsokkal, így elősegíti az immunrendszer megfelelő működését és serkenti a fehérvérsejt produkciót. Csökkenti a megbetegedések kockázatát és általános jó közérzetet biztosít. Ráadásul az indiai ginzeng természetes afrodiziákumként is kiválóan működik. Mivel adaptogén tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért az indiai ginzeng pajzsmirigy alul- és túlműködéssel küzdők számára is hasznos lehet! Ha szeretne indiai ginzenget vásárolni, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!