Az okos WC

A modern világ, számos okos-megoldással szolgál a lakás-, illetve háztulajdonosok számára, melyek bár elég sok anyagi ráfordítást igényelnek, mégis hihetetlenül vonzóak. Az egyik ilyen újítások az okos WC-k.

Bár furcsán hangzik, hogy mitől is lehetne okos egy toalett, mégis manapság már ilyennel is találkozhatunk a piacon. Ezek a csúcskategóriás illemhelyek világszerte elérhetőek, mint például a Sensia Arena okos WC-je, a Grohe, mely a személyes higiéniát a legmagasabb szintre emeli a használójának. A megalkotása során, egyesítették az egyszerű toalettet a bidével, és egyéb kiegészítő funkciókkal is ellátták. Beépített tisztítófejekkel van ellátva, melyeknek pozíciója, a vízsugár és hőmérséklet is szabályozható, valamint a meleg levegős szárítót is használhatjuk. Ezeket a család minden tagja a saját igényeinek megfelelően beállíthatja, amit az illemhely memóriájában eltárolhat. Irányítását megtehetjük egy távirányítóval, beépített panellel, vagy akár egy telefonos applikációval. Külső megjelenése nagyon esztétikus és trendi, ami nem csak a megjelenését, de még a tisztítását is segíti. Egy ventilátorral is ellátták a tervezők, így a kellemetlen szagokat is észrevétel nélkül eltünteti.

A csúcstechnológiával ellátott illemhelyek sorából nem maradhat ki a legújabb szenzáció a Neorest nevet viselő WC. Ennek a legújabb találmánynak már a közelében járás felismerteti vele szándékunkat, automatikusan felemeli a fedelét. A háziasszonyok kedvencévé válhat, hisz elegendő csupán évente egyszer kitisztítani, mivel belseje cirkónium és titán-dioxid keverékével van bevonva, ami az öntisztítás egy részét elvégzi. Minden öblítés után, a WC elektronizált vizet permetez a belső falára. Kifehéríti a csésze belsejét, miközben nem tesz kárt benne. Ezek mellett ultraibolya fény cirkál a belső részén, így a csésze falára tapadt kellemetlen maradékokat, illetve minden baktériumot elpusztít. Egyéb szolgáltatásai közé tartozik az ülőke melegítő, a légfrissítő funkció, továbbá az éjszakai fény. Minden funkciója távirányítással vezérelhető. Ára elég magas, 9800 dollárért vásárolható meg, de ennek ellenére is már 40 ezer darabot értékesítettek.