Az őszibarackfa leírása

Ha nem akar lemondani a friss nyári őszibarack zamatos ízéről, fontolja meg saját barackfájának termesztését. Az őszibarack termesztésével vékony bőrű típusokat is termeszthet, amelyek túl kényesek ahhoz, hogy eljussanak a szupermarket polcaira, de remekül kiegészítik a reggelizőasztalt vagy az uzsonnaidőt.

Az őszibarackfák minden méretben kaphatók, még törpefajták is vannak, amelyeket egy cserépben is meg lehet növeszteni, így semmi sem akadályozza meg egy barackfa ápolásában, amelyet turmixokhoz vagy süteményekhez. Az őszibarackfák nem igényelnek ugyanolyan típusú gondozást, mint a veteményeskert, de rendszeres ápolásra van szükségük, hogy a legegészségesebb és legtermékenyebb legyen. Az őszibarack esetében ​​fokozott figyelmet kell fordítani a formázásra és a metszésre, különösen a növekedés első két évében. Az őszibarack ​​védelemre szorul a rovarok ellen is, amelyek ugyanúgy szeretik az őszibarackot, pont úgy, mint mi. A barackfáknak teljes napra van szükségük.

Az árnyékban növekvő barackfák elveszítik erőnlétüket, így fogékonyak a kártevők és a betegségek mindegyikére. Győződjön meg arról, hogy az őszibarackfák megfelelő távolságban vannak-e annak megakadályozására, hogy éréskor árnyékolják egymást. Az őszibarackfáknak jó vízelvezetésre van szükségük ahhoz, hogy szépen növekedjenek. Szerves talajtakaró, például komposzt hozzáadása segít elnyomni a gyomokat, és egészséges, enyhén savas szinten tartja a talajt. Az enyhén emelkedett hely jobb, mint egy mélyedés, ahol a fagy ronthat a fán. Tartsa az őszibarackfákat egyenletesen nedvesen, különösen az első évben, amikor megszokja a helyet. Az őszibarack szereti a mérsékelt hőmérsékletet, de kiválaszthatja azokat a fajtákat is, amelyek jobban ellenállnak a hidegnek vagy a hőnek.