Az otthoni betegápolás megkönnyítése

Sokan szívesen vállalnák, hogy saját maguk gondoskodnának az idős, beteg szüleikről, nagyszüleikről, illetve szerettükről, de erre sajnos nem mindig adottak a lehetőségek, hiszen egyre több és több időt vesz el tőlünk a munkánk. Azonban ebben az esetben sem kell lemondanunk arról, hogy idős szerettünk a nap minden órájában biztonságban legyen.

Az otthoni betegápolás keretében lehetőségünk van már olyan készüléket használni, mellyel mindig tudhatjuk, hogy a lakásban jelenleg egyedül lévő idős hozzátartozónkkal minden rendben van-e. Ez a berendezés nem más, mint a segélykérő készülék.

Az otthoni betegápolásról nem szükséges tehát lemondania, hiszen ha probléma adódna, akkor a gondozottnak lehetősége van megnyomni a vészjelző gombot a segélykérő berendezésen. Ezt a készüléket egyébként úgy alakították ki, hogy a technika területén kevésbé jártas személyek is nagyon egyszerűen és könnyedén tudják használni.

A segélykérő jelzést a gondozott a vezeték nélküli távjelzőről, valamint a készüléken megtalálható, nagyméretű segélykérő gombbal is leadhatja. Ez a jelzés egy központba fog majd befutni, ahol a gyakorlott diszpécserek az előzetesen megbeszéltek szerint értesítik a gondozott hozzátartozóját, illetve a segélynyújtó szolgálatot. Mindezt Ön választhatja ki, amikor szerződést köt.

Az otthoni betegápolás kiegészítőjeként használatos segélyhívó abból a szempontból is előnyös, hogy áramkimaradás esetén is jelet küld a központba, ahol a diszpécser szintén értesíti a gondozott személyt, hogy áramkimaradás volt. Mindezek mellett a segélyhívó tetszőleges számú pánikgombbal is bővíthető. Ha Önt is érdekelné egy ilyen készülék, keresse fel az Elektronika Vonala Vagyonvédelem céget akár már az interneten is, a lineelectronic.hu honlapon.