Az új Samsung tévék kalibrálják a HDR10 + filmeket a környezeti fényre reagálva

Úgy tűnik, hogy az új Samsung tévék minden eddiginél jobbak lesznek a HDR10 + tartalom megjelenítésében, miután a világ legnagyobb tévé gyártója bejelentett egy új funkciót a képbeállítások kalibrálására a környezeti fényre reagálva.

A HDR10 + Adaptive válasz arra a régi problémára, hogy televíziót néznek egy napfénnyel megvilágított szobában, emiatt pedig nem látják a filmeket. Sokan közülünk olyan helyiségekben nézzük kedvenc Netflix műsorainkat, amelyek mégsem ideálisan vannak felszerelve a napfény megakadályozására. Ha hajlamos a nappali tv nézésre, akkor a tökéletes nézési körülmények nem igazán állnak rendelkezésre, főleg ha világos nappalija van. Itt jön be a HDR10 + Adaptive, amely kalibrálja a képbeállításokat a HDR10 + tartalmakon – vagyis a Samsung által kedvelt dinamikus HDR formátumban készült filmeket vagy tévéműsorokat – válaszul a tévé képernyője körüli helyiség fényerősségére.

A Samsung sajtóközleménye szerint „A HDR10 + Adaptive funkció támogatja a dinamikus jelenetenkénti optimalizálást […], és mostantól alkalmazkodni tud a helyiség bármely fényviszonyához, tovább fokozva a HDR élményét. Ez a funkció kihasználja a TV fényérzékelőjét és biztosítja hogy a képernyő életre kelti a kreatív szándékot a részletek és a kontraszt elvesztése nélkül. ” A HDR10 + ugyan nem annyira elterjedt, mint versenytársa, a Dolby Vision, de mégis a legjobb HDR formátum, amelyet Samsung TV-n nézhet, és az Amazon Prime Video minden 4K HDR filmjéhez elérhető. Az új adaptív funkció a jövőbeli QLED tévékhez, feltehetően a teljes 2021-es QLED-sorozathoz érkezik, bár még nem hallhattunk részletesebb modell felbontást a januári CES 2021-es kiállítás előtt.  Működni fog egy olyan képbeállítással is, amely csökkenti a mozgás simítását és a kép purisztikus feldolgozását.