Az Xbox Series X lényegesen csendesebb és elegánsabb, mint gondolná

Miután megláttuk az Xbox Series X sajtóképeit, felkészültünk egy jelentősen terjedelmes és kényelmetlen konzolra. De a valóságban az Xbox Series X sokkal elegánsabb, mint amit a képek elhitetnek velünk.

Bár a konzol jelentősen nagyobb, mint elődei, úgy érezhetjük, hogy az X sorozatnak jelentősen jobb a súlya, mint az Xbox család korábbi tagjainak. Ennek oka lehet a karcsú, fekete matt kialakítás, amely lehetővé teszi, hogy a legtöbb otthoni környezetbe elég zökkenőmentesen beolvadjon. És bár ez bizony nem könnyű konzol, azt tapasztaltuk, hogy – akár függőlegesen támasztva, akár vízszintesen ülve – az Xbox Series X sokkal jobban néz ki, mint várná. Az Xbox Series X dizájnja jelentősen eltér az elődeitől, a függőleges torony kialakítása inkább egy játék PC-re emlékeztet, bár a konzolt vízszintesen is ültetheti. A 15,1 cm x 15 cm x 30,1 cm magasságú és 4,45 kg súlyú, hosszú, négyszög alakú konzol egész felületén matt fekete, a tetején lévő behúzott szellőzőnyílásokon belül zöld árnyalatú.

Maga a konzol meglehetősen minimalista. Súlya és meglehetősen nagy mérete ellenére az X sorozat szimmetrikus kialakítása azt jelenti, hogy sokkal kisebbnek tűnik, mint a mérései azt sugallnák. A konzol egy másik jellemzője, hogy könnyedén beleolvad a környezetébe. Érdemes azonban megjegyezni, hogy hagynia kell egy kis helyet a tetején lévő hűtőnyílások körül. Összességében elmondható, hogy az Xbox Series X igényes és örvendetes változás a múltbeli Xbox sokszor otromba megjelenéséhez képest. Elegáns, modern és érett. Ez a matt fekete kivitel azonban azt jelenti, hogy könnyen kopik és karcolódik is. Az Xbox Series X talán legnagyobb tervezési jellemzője az, hogy váratlanul csendes. Már majdnem megszoktuk, hogy a konzoloknak olyan hangja van, mintha felszállásra készülnének amikor egy játékot futtat, az Xbox Series X esetében viszont ez nem jellemző.