Baba testápolás szeretettel és szakértelemmel

Minden kezdő anyuka elolvas egy rakás szakirodalmat, fórumot, jó tanácsot, hogy biztosan mindent jó csináljon és a legjobbat adja gyermekének. Fontos, hogy ne stresszeljen rá a baba érkezésére. Bakik biztosan lesznek, ezeket érdemes lazán, humorral venni. Mindenre ugyanis nem lehet felkészülni. Néhány dologgal viszont tény, hogy nem árt tisztában lenni!

Baba testápolás során elsősorban azt kell végig gondolni, hogy milyen terméket szeretne használni. A csecsemők bőréről azt érdemes tudni, sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké. Érdekesség, hogy az újszülött bőre egyfajta ragacsos anyaggal van befedve. Ezt az anyagot magzatmáznak nevezzük. Nagyon sokáig szinte azonnal letörölték ezt az anyagot a babáról. A kutatások viszont rávilágítottak, hogy a magzatmáz nem csak a magzat burokban hasznos, hanem a születés után is, így ma már nem törlik le a babáról. A magzatmáz a magzatburokban megakadályozza, hogy a baba bőre felázzon a magzatvízben. A születés után a magzatmáz felszívódik a bőrbe, így további védelmet nyújt a baba számára, míg megerősödik az immunrendszer. A bőrre jellemző normál PH-érték és a szervezet megerősödése ugyanis hetekbe, hónapokba telik.

A baba bőre nagyon érzékeny, ezért nem mindegy milyen termékeket használ ápolására. Fontos, hogy minél természetesebb anyagokat tartalmazzon a testápoló. Az első hat nyolc hónapban nem is igazán van szükség napi szintű fürdetésre, bőven elég két-három naponta megfürdetni a babát. Később a fürdéshez és az azutáni testápoláshoz. Az antibakteriális szereket érdemes kerülni, ugyanis semmi nem indokolja ezek használatát a babák esetében. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a gyogyline.hu webáruházba, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen és rendelni is tud!